Демократска Црна Гора / - фото: Демократе
04/05/2022 u 11:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Да ли је сада свима јасно како је Дритан Абазовић напредовао у безбједносном сектору?

Ко је био координатор свих служби безбједности када су ови подаци стигли од Еуропола јула прошле године, и за чији рачун се истина мјесецима скрива од јавности Црне Горе?, навеле су Демократе у саопштењу

Након што се пред очима цијеле јавности током прошле године тадашњи потпредсједник Владе и координатор служби безбједности бавио рушењем прве Владе формиране након побједе над криминалним бившим режимом, али и подметањима на рачун Алексе Бечића којег истовремено тајно прате службеници Управе полиције за које се испоставља да су у ствари службеници нарко картела, данас је – након нове у низу афера у сектору којим је координирао – сваком човјеку у Црној Гори јасно зашто рушење Владе и зашто повратак ДПС-а на власт, поручили су из Демократске Црне Горе.

“Да ли је сада јасно како је Вељку Беливуку и Марку Миљковићу укинута забрана уласка у Црну Гору, зашто нас је Зоран Лазовић на прес конференцији убједјивао да Црној Гори не пријети опасност од Беливука и Миљковића и да они нијесу непријатељи Црне Горе, а касније смо од СДТ-а сазнали да су они свирепо касапили људе у нашој земљи мјесецима прије скидања забране”, упитале су Демократе.

Демократе питају и да ли је “сада баш сваком човјеку јасно како је Дритан Абазовић напредовао у безбједносном сектору?”

- Да ли је сада јасно зашто није дозвољено да се Одбор за политички систем, правосуђе и управу 14. марта ове године позабави питањем скидања забране уласка Беливуку и Миљковићу? Да ли је сада јасно због чега је УРА блокирала ту сједницу - наводе Демократе.

Из те партије подсјетили су шта су питали координатора безбједносних служби Дритана Абазовића још 16. септембра прошле године око Зорана Лазовића, његових синова, Лјуба Миловића, кавачког клана и других.

- Зашто је Зоран Лазовић добио статус штићене личности и колико га припадника Управе полиције обезбјеђује и ко су ти службеници? Гдје су распоређени приправници тзв. Специјалног полицијског одјељења (СБПОК) који су били у Лазовићевом тиму? Гдје тренутно ради син Зорана Лазовића који се гледао са Вељком Беливуком у Црној Гори? Да ли је Лјубо Миловић још увијек службеник полиције или МУП-а? Гдје је распоређен Зоран Томчић? Чиме је кум Зорана Лазовића завриједио толико ваше повјерење да сте га поставили на позицију савјетника директора Управе полиције - подсјетиле су Демократе.

За крај Демократе су навеле два нова питања.

- Ко је био координатор свих служби безбједности када су ови подаци стигли од Еуропола јула прошле године, и за чији рачун се истина мјесецима скрива од јавности Црне Горе? Како можете да рушите 30. август и враћате на власт режим чије су, сада јасно видимо, ударне песнице у многим институцијама директно срасле са организованим криминалом или зашто то морате да чините господине Абазовићу и колеге из СНП-а? Хоћете ли са налогодавцима, егзекуторима, помагачима и кумовима организованог криминала да побиједите организовани криминал - закључују Демократе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:49