Фото: Демократе
21/06/2021 u 21:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: ДФ је послушник центра моћи ван Црне Горе

Демократе су одбациле и наводе посланик ДФ-а Славена Радуновић да њима "управљају стране амбасаде"

Демократску Црну Гору није основао нити покреће туђи новац, а Демократски фронт је послушник центра моћи ван Црне Горе. наводи се у реаговању странке Алексе Бечића на наводе ДФ-а да министар вањских послова Ђорђе Радуловић уз ДПС, Бечића и лидера ГП УРА Дритана Абазовића "показује нескривнену мржњу према Србији".

Демократе у реаговању наводе да ДФ бојкотује рад Скупштине заједно са ДПС- и да му је још остало "да сруше Владу заједно са ДПС-ом".

- Да је у последњих неколико дана ријеч о веома подло смишљеној и пажљиво оркестрираној кампањи против Демократа у којој се беспомоћни и немаштовити актери само смјењују и такмиче у томе ко ће изрећи већу лаж јасно је сваком нормалном човјеку у Црној Гори данас. Иако виде да им лажи не пролазе, да им је медијска подршка више него неуспјешна, а бот армија беспомоћна, наређења се морају извршавати, па макар и по цијену губитка остатака политичког кредибилитета. Сада је опет дошло на ред да лидери ДФ-а покушају, па свједочимо још једној имбецилној изјави како је предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић показао нескривену мржњу према Србији -  наводи се у реаговању  Демократа.

- Друго, ова количина политичког блата смјештеног у једну прљаву изјаву провидна је и слабоумној особи, а камоли грађанима који се сваким даном сусрећу са резултатима рада Демократа. Грађани с резултатима рада, а аутори ових подлости са резултатима истраживања јавног мјења која јеасно кажу да су Демократе појединачно најјача партија у Црној Гори, да је ДПС на историјском минимуму, а да су они далеко испод резултата августовских избора. Али, умјесто да направе анализу, они су се давно одлучили да служе једном човјеку умјесто свом народу. Због тога их и не занима колико су провидне и слабе лажи које покушавају на нас бацити, и које разбијамо за непуних десет минута, као они својевремено протесте против режима ДПС. Таква јадна лаж је и оно што у недостатку било чега иоле смисленијег папагајски понављају: да је усвојена Резолуција Србију и српски народ прогласила геноцидним. Да ли су толико дрски да вјерују да људи не знају да читају и више вјерују њима него својим очима, или немају куд, заиста не знамо. Али оно што знамо јесте да је Резолуција црногорског парламента најмање десет пута коректнија од Декларације усвојене у Народној скупштини Србије која каже да се злочини осуђују „на начин на који је то урадио Суд“, и нити на једном јесту не одбацује да народ или држава могу бити геноцидни, као црногорска Резолуција.

Демократе у реаговању наводе да Резолуција "неупоредиво боље и квалитетније штити интересе, углед и историјску слику српског народа укидајући сваку могућност да се један народ или држава прогласи геноцидним већ одговорност адресира на појединачне извршиоце".

- И њима упућујемо поруку коју смо упутили предсједнику Скупштине; да уз господина Дачића и господа Мандић и Радуновић инсистирају да се сада помоћу апсолутне већине коју њихов патрон има у Народној скупштини Србије укине Декларација усвојена 2010. а која осуђује злочин „на начин на који је то формулисао Суд“. А Суд недвосмислено је пресудио да је у Сребреници почињен геноцид. Математика нивоа 1+1 је јасна. Из тог разлога, уколико све ово није игра у корист ДПС-а, Дачићу, Мандићу и Радуновићу остаје или да се повуче Декларација што се наравно неће десити - као што се није десило да ДФ макар једном, било гдје дигне глас против исте, или против учешћа српских представника у институцијама Косова - или да признају да је сва ова подло смишљена и веома пажљиво оркестрирана прича којој свједочимо претходних дана само и искључиво у функцији повратка ДПС-а на власт у Црној Гори.

Демократе су одбациле и наводе посланик ДФ-а Славена Радуновић да њима "управљају стране амбасаде".

- ЕУ је тражила да прекинемо бојкот парламента - нисмо прекинули, прекинули сте Ви. ЕУ је тражила да не излазимо из Одбора за свеобухватну реформу - изашли смо. ЕУ је тражила да уђемо у Владу изборног повјерења - одбили смо. Схватамо да нас не можете разумјети, јер за разлику од нас које нити је основао нити покреће туђи новац, ви сте послушници центра моћи ван ове земље. Коначно бојкотујете рад Скупштине заједно са ДПС-ом. Остало је само још да срушите Владу заједно са ДПС-ом. Чекамо вас да скупите петљу и послушате и ту наредбу вашеих шефова. За крај вам морамо рећи да смо више него спремни за све армије ботова које су вам на располагању, за сво антиновинарство које вам је на располагању, али и за све дупле пасове које одигравају другови из Београда и Подгорице а чији сте ви нижи извођач радова - закјлучује се у реаговању Демократске Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:20