/ - фото: ilustracija
26/11/2021 u 15:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Демократе: Директорица ТО Будва трпи увреде од послушника Царевића

Кога Царевић жели противзаконито да инсталира на чело Туристичке организације Будва?Управо Немању Куљачу, наводе они

Туристичка сезона 2021. године била је по много чему контроверзна. Пандемија, отежан приступ туристичким тржиштима, здравствена ситуација у туристичким дестинацијама…, наводе из Демократа Будва.

Лијешевић: ТО Будва блокирана од када је предсједник Општине покушао да ме натјера да печатирам документацију

-Ови, и многи други разлози, значајно су утицали на билансе туристичке привреде у свим земљама свијета у којима туризам чини значајнији дио привреде. У Црној Гори туризам је најзначајнија привредна грана која једина има извјесне конкурентске предности у односу на друге дестинације. У овако комплексној ситуацији, туристичка привреда Црне Горе, па и Будве, као општине која чини значајан дио туристичке понуде Црне Горе, творећи око половине оствареног туристичког промета земље, може бити задовољна финансијским ефектима оствареним у овако компликованим тржишним условима- наводе у саопштењу.

Додају:"Захваљујући доброј сезони, Туристичка организација Будве, обезбиједила је финансијску стабилност и базу за припрему наредне туристичке сезоне".

-Умјесто да се већ сада озбиљно врше припреме за наредну туристичку сезону, а свечани дочек Нове године је већ припремљен и може га омести једино неповољна епидемиолошка ситуација у земљи, директорица Турстичке организације Будве, госпођица Маја Лијешевић, проводи свој радни дан, углавном, у станици полиције, подносећи бројне кривичне пријаве против неовлашћених лица која сваки дан упадају у просторије ТОБ-а, некад са капуљачом на глави у глуво доба ноћи, да би сакрили свој идентитет док износе документацију из службених просторија и упадају у рачунаре преко којих се врше плаћања, а преко дана без капуљача, док глуме легитимне представнике ове, најзначајније и финансијски најпотентније локалне туристичке организације у Црној Гори- поручују Демократе Будва.

Додају: "Директорица Лијешевић, трпи сваки дан најприземније увреде од послушника предсједника општине Царевића, који се понаша према овој важној институцији као узурпираној државној земљи у Кримовици на којој нелегално гради, нажалост, још увијек некажњено".

-Упркос више дописа и препорука од надлежног Министарства економског развоја, обраћали су се аутократи из Кримовице и државна Секретарка за туризам, и Директор директората за нормативне послове и управни поступак, па на крају и сам Министар Милатовић, али без неког конкретног резултата. И даље неовлашћено сваки дан којекакви опскурни ликови упадају у просторије ТОБ-а и застрашују запослене и онемогућавају их у обављању својих радних обавеза. Стање у овој институцији је неприхватљиво чак и за дванаести, а не двадесет први вијек- поручују.

Додају:"Забрињава непоштовање препорука надлежног Министарства Владе Црне Горе од стране господина Царевића, човјека који на дневном нивоу крши законе Црне Горе, од сумњивих тендерских поступака иза којих се крије “Царинвест доо”, градње без тендерских поступака, узурпације државног земљишта у општини Котор, спорној концесији на подручју Платац и бројним другим примјерима".

Питају :"Кога Царевић жели противзаконито да инсталира на чело Туристичке организације Будва?"

-Управо Немању Куљачу. Немања Куљача био је дио организоване групе која је извлачила новац из општине Будва и Туристичке организације Будва у времену док је Будвом управљала гарнитура претходне ДПС-ове власти. У једном од  процеса који су вођени против криминалаца који су ојадили Будву, правоснажно је осуђен и одлежао затворску казну директор предузећа “Цопyригхт доо” из Будве – Александар Арменко. Оно што је занимљиво је да је у току судског процеса, данашњи Царевићев кадар за мјесто директора ТОБ-а – Немања Куљача, свједочио против, гле чуда, Туристичке организације Будва. Можда га управо то препоручује за мјесто директора, у складу са Царевићевим свјетоназорима. Осим ако Царевић на овај начин не чини уступке себи блиском човјеку који има апетит да преузме Туристичку организацију Будве. Али, то је већ питање за њега- наводе они.

Додају: "Оно што интересује и нас у клубу одборника Демократа у Будви, али и грађане Будве, па и Црне Горе је, ко је данас легитимни представник ТОБ-а? Да ли је то Маја Лијешевић, директорица која је изабрана на конкурсу и чији мандат још увијек тече, или је то Немања Куљача, човјек којег Царевићеви људи под капуљачама желе да инсталирају на директорско мјесто2.

-Да ли запослени у Туристичкој организацији Будве заслужују да трпе свакодневно малтретирање од стране неовлашћених лица? Да ли је начелник будванске полиције Бубања, иначе пашанац Марка Царевића, зажмурио на неовлашћено мијењање брава на вратима ТОБ-а? И на крају, шта ће учинити надлежни у Министарству економског развоја које врши надзор над радом туристичких организација у Црној Гори? Ко је директор Туристичке организације Будва-закључује Клуб одборника Демократа Будве.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 03:08