/ NASILNA SMENA VLASTI U BUDVI - IVAN PETROVIC-IPE
24/06/2022 u 09:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate: Dok smo mi tučeni i hapšeni u Budvi, Abazović je bio na kanabeu Duška Markovića

Dobiće adekvatan odgovor građana Budve i Crne Gore, toliko smo sigurni! Vrijeme je majstorsko rešeto, prošlo je dvije godine, ali stvari su kristalno jasne iz ove današnje perspektive, poručuju oni

Dužni smo da podsjetimo javnost Crne Gore na sramna dešavanja u opštini Budva tokom ljeta 2020-te godine, i to baš na današnji dan, kada je izveden najbrutalniji napad na opštinu Budva i njene građane od strane velikog broja tada zarobljenih institucija, a u korist i za račun bivšeg DPS režima, navode budvanske Demokrate.

 - Takođe, ovo je prilika da napravimo retrospektivu događaja, i podsjetimo na aktere istih, a kada budemo vidjeli ko su sve akteri i gdje su danas neki od njih, vjerujemo da će taj pokazatelj do kraja otkloniti sumnje o karakteru bivšeg režima, ako ih iko u Crnoj Gori uopšte  više ima - dodaju oni.

Demokrate navode da nakon što je kupljen odbornik DF-a (PZP-a) Džaković, krenulo se sa sprovođenjem plana tako što je prvo blokiran račun opštine Budva rješenjem Privrednog suda (sutkinje Milice Popović) pod dirigentskom palicom Blaža Jovanića, koji je danas zasluženo u Spužu.

- Javno smo tada upozoravali da Privredni sud nije stvarno nadležan, ali za zakon se tada nije marilo.Ono što je zanimljivo je da je ista sutkinja nakon izbora promjenila odluku i oglasila se nenadležnom. Ona je danas u penziji, i vjerujemo da je sram kako je postupala. Nakon toga je po nalogu Suzane Pribilović, u Opštinu Budva stigla Upravna inspekcija sa nalogom da kontroliše upotrebu pečata u lokalnoj samoupravi , što takođe nije bilo u njihovoj nadležnosti, međutim ni u tom slučaju zakon nije značio ništa. Potučeni do nogu na pravnom i političkom terenu u čuvenom šatoru, isključivo zaslugom pravnog tima i odborničkog Kluba Demokrata, prvaci DPS-a gube kompas i posežu za golom silom - podsjećaju oni.

Demokrate navode da je i  24. juna udarna pesnica bivšeg režima,Veselin Veljović šalje jake policijske snage na zgradu opštine Budva, radnike i gradjane, i silom uz asistenciju Suzane Pribilović ustoličava heroje proljeća za vlast u Budvi.

- Tada oni angažuju privatno obezbjeđenje sastavljeno od DPS odbornika iz Kolašina ,bivših osuđenika i sitnih kriminalaca, a to sprovode u dijelo upravo  dvije zaštitarske firme  članice stečajne mafije i vlasnici istih Darko Perović i Pavić Globarević,koji su danas takodje u Spužu sa Blažom Jovanićem.Vjerujemo da njih nije stid učešća u ovim nečasnim radnjama - dodaju.

Međutim, kako ističu,  otpor građana Budve je toliko jak, da moraju da se dovode jače policijske snage i njih smještaju djelom na Slovenskoj plaži, gdje se odavno već baškari koorrdinator DPS-a za Budvu Andrija Nikolić, a dijelom u Splendidu kod Brana Mićunovića, gdje su stacionirane specijalne jedinice policije.

- Posebno mjesto naravno ima pretorijanska garda bivšeg režima, Specijalni policijski tim-Kavački klan predvodjen Zoranom Lazovićem. Kada je Aleksa Bečić sa čuvenog prozora kabineta predsjednika SO Budva javno rekao njegovo ime, neki koji se danas po Budvi i Crnoj Gori junače, nisu smjeli ni da ga šapnu! Neki su se junačili do skoro, neki su i tučeni zajedno sa nama tada, a danas  su partneri sa  vedetama bivšeg režima - tvrde oni.

Sve je to, kako ističu Demokrate, tog dana sa skupštinske govornice pokušao da relativizuje Duško Marković, upucujući njih na institucije, Medeničine sudove i Katnićevo tužilaštvo koje je prethodno dobro platio stanovima i kreditima od našeg novca.

- I jedni i drugi su imali sramnu ulogu u Budvi, naravno ne samo u Budvi.Vjerujemo da Markoviću onih 15 minuta i dan danas zvone u glavi, i ona Njegoševa vječna –„tvrd je orah,voćka čudnovata,ne slomi ga,ali zube polomi“, ne za 15 minuta, nego nikad! Podsjećamo danas, da još uvjek niko nije odgovarao za brutalnu zloupotrebu institucija, za prebijanja građana Budve i prekoračenje ovlašćenja policijskih službenika.Čak i ono što je nekim čudom procesuirano prema tužilaštvu u Kotoru, do današnjeg dana nema epilog zaslugom istog tužilaštva.Sram i njih bilo! - poručuju oni.

Danas poručuju da se varaju oni koji misle da je ovo zaboravljeno, naprotiv , prvo su svi zajedno politički pometeni na izborima, pa je dio njih završio u Spužu, dok je drugi dio na putu ka tamo, a ostali, kako dodaju,  neka se ne nadaju zaboravu, ili tome što Carević nije htio, ili nije smio da podnese prijave kako ga je SO Budva zaključkom obavezala.

- Na kraju, danas su  ovi pojedinci bivšeg režima ponovo na vlasti, zahvaljući Abazoviću i Jokoviću, ali i onima koji su ćutali tokom izdaje i koji su namireni po dubini. Abazoviću se  i nije čuditi, dok smo mi tučeni i hapšeni u Budvi, on je u vili Gorica bio na kanabeu Duška Markovića  i razgovarao o Evropi, međutim ovi drugi, anesteziolozi javnosti sa dobrim kadrovima u energetici, prosto im bilo, dobiće adekvatan odgovor građana Budve i Crne Gore, toliko smo sigurni! Vrijeme je majstorsko rešeto, prošlo je  dvije godine, ali stvari su kristalno jasne iz ove današnje perspektive, zar ne uvaženi građani Budve i Crne Gore! - zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:40