/ фото илустрација
25/06/2021 u 16:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: ДПС плута у сопственој мржњи и мору погубних фашистичких идеологија

Двије истине за тридесет година, циник би рекао мало ли је?! Прву истину из ДПС-а је изрекла посланица Александра Вуковић рекавши да се ваша политика заснива на подјелама, и ту смо искреност благовремено похвалили, истичу Демократе

Демократе су реаговале поводом данашњег саопштења ДПС-а, гдје је наведено да је ДПС трн у оку многима. Како су саопштили из Демократа, захваљују ДПС-у на другој по реду истини.

- Двије истине за тридесет година, циник би рекао мало ли је?! Прву истину из ДПС-а је изрекла посланица Александра Вуковић рекавши да се ваша политика заснива на подјелама, и ту смо искреност благовремено похвалили. Друга истина је изречена данас када сте сами себе назвали трном, јер ви то збиља и јесте, и када је ријеч о вашим капацитетима и подршци коју имате у народу - у димензијама трна су - али и када је ријеч о вашем односу према Црној Гори; опаснијег трна наша земља имала није, нити је иједан веће ране овој земљи задао- истичу Демократе.

Међутим, како тврде, ипак јесте политички напредак када истину и снажну самокритику чују од партије која је својевремено била "портпарол и снабдјевач свих оних ратних профитера које је у међувремену издала".

- А онда, чудесним лупингом, постаје портпарол Кељмендија и свог данашњег газде Брана Мићуновића. Стрмовит пут вођен погубним идејама, које су нажалост спровођене, а број жртава је био велики. Њиховом декларацијом из 2009. ниједном ријечју нијесу поштедјели српски народ, па су данас врло невољно морали да пристану на наше амандмане у Резолуцији којима се скида колективна одговорност са Срба, и не дозвољава да икада више Срби буду представљени као геноцидан и злочиначки народ- нагласили су из Демократа.

Како кажу, и данас као партија која "плута у сопственој мржњи и мору својих различитих, али једнако погубних, фашистичких идеологија", ДПС одлучује да са Демократским Фронтом, који се представљао као наводни заштитник Срба, бојкотују рад Скупштине и раде на рушењу Владе.

- На квазиразликама градили су мржњу, продубљивали подјеле, лажно се представљајући као заштитници Срба и Црногораца. Али ниједном Србину и ниједном Црногорцу, ако није био из њиховог миљеа, нијесу ништа добро донијели. А и поменутима су успјели донијети само новац, узимајући притом све остало; част, поштење и миран сан. Сличан се сличном радује, а ваша највећа сличност огледа се у љубави према новцу, зарад којег сте жртвовали и народ и државу, а спремате се да опет то урадите, док се из својих вила и јахти у лице смијете дубоко опљачканом и осиромашеном народу- навеле су Демократе.

Како поручују, ево, да ДПС-у и поред свих "језивих трагова које су оставили, сликовито дочарају колико су сјајно “управљали државним бродом”.

- Тај брод који сте ви насукали и напустили, ми данас градимо и оспособљавамо да опет заплови. С тим што тај брод никад више неће служити за превоз шверцованих роба, нити ће бити поданик Брану Мићоновићу, нити Дјукановићевом другу Александру Вучићу- Закључиле су Демократе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:08