demokrate ilustracija / - DEMOKRATE ILUSTRACIJA
23/09/2023 u 21:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate: DPS političko utočište najopasnijih kriminalnih grupa

Sva javna lokalna i državna preduzeća bila žrtve pljačke funkcionera DPS-a a ova zemlja služila im je isključivo za namještanje koruptivnih poslova za mafiju i partijske prijatelje

Umjesto da vi i vaša prljava politika u tišini nestanete sa ove političke scene, vi pokušavate da prikrijete tigrić kumstva i sva nedjela počinjena kako od strane DPS-a, tako i od strane najopasnijih kriminalnih grupa čije je pravno i političko utočište upravo DPS, poručile su Demokrate reagujući na saopštenje DPS-a u kojem izrazili zabrinutost za sudbinu Doma za stare Nikšić.

Demokrate odgovaraju da je Zoran Vukićević, visoki funkcioner DPS-a, svaku socijalnu ustanovu na čijem je čelu pretvorio u fondove za finansiranje DPS-a.

- A da vam je malo okoristiti se jednom o budžet građana, pokazuje i činjenica da su u vrijeme kada je Opština Nikšić zaposlenima dugovala plate, vaši funkcioneri trpali u sopstvene džepove i preko 1000 eura godišnje na fiktivan rad u komisijama, pa su isto tako i oni koji su se nalazili na rukovodećim pozicijama primali fiktivne naknade za prekovremeni rad, čak i u periodu kada su zvanično bili na bolovanju - navode u saopštenju.

Bivši gradonačelnik Nikšića Nebojša Radojičić, nalazio na osuđeničkoj klupi - takođe zbog zloupotrebe službenog položaja, podsjećaju demokrate.

- Da li treba da vas podsjetimo na to da se vaš funkcioner, bivši gradonačelnik Nikšića, Nebojša Radojičić, nalazio na osuđeničkoj klupi, takođe zbog zloupotrebe službenog položaja? Takođe, da ne ostane izostavljeno, SDT 2022. godine podiže optužnicu protiv Dragana Perovića, bivšeg potpredsjednika Opštine, koji je kao v.d. predsjednika Opštine 2021. godine potpisao rješenje kojim svom prethodniku Veselinu Grboviću odobrava primanje naknade godinu dana nakon prestanka funkcije, i to sa obračunatim prekovremenim satima. Zamislite te prekovremene sate, po prestanku funkcije. Čak je DPS uspio i tako nešto da izmisli u svom repertoaru zloupotreba - poručuju iz Demokratske Crne Gore..

Perović oštetio je budžet Opštine za cirka 28 000 eura - "skoro pa dovoljno za jednu garsonjeru", navodi se u reagovanju.

- Nikad više. Skoro smo vas podsjetili na zatvorske drugove Medenicu, Jovanića, Vukotića, Lazoviće, brojne visoke funkcionere, policijske rukovodice…a lista je duga i tek će se produžiti. Hajde da vas podsjetimo i na činjenicu da su sva javna lokalna i državna preduzeća bila žrtve vaše pljačke i da vam je ova zemlja služila isključivo za namještanje koruptivnih poslova za mafiju i partijske prijatelje. Znamo mi odlično, gospodo draga, čije ime vas najviše plaši i ko je svih ovih godina jedini bio spreman i istrajan u borbi da vas razotkrije i stopira DPS virus koji je sputavao razvoj i boljitak ove zemlje. Dok ste sa drugima šurovali u namještenim TV duelima, predsjedničkoj kampanji i kabinetima uhpašenih predsjednika opštine, sa kojima dijelite istu viziju posvađane, opljačkane i podijeljene Crne Gore - istakli su u saopštenju.

Kažu da ništa od navedenog nije izrečeno napamet, već tvrde da su dobro naoružani dokazima od kojih, poručuju da DPS bježi odavno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

05. decembar 2023 20:50