/ Foto: SRDJAN BOLJEVIC
04/06/2022 u 16:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Дритан не би био Дритан да у минуту не слаже 60 пута

Покријте се ушима пећински националисти, поручују Абазовићевом покрету

Пошто су из ГП УРА данас саопштили да предсједник Демократа Алекса Бечић треба да каже јавности ко га је уцијенио и зашто никад не помиње чланове "шкаљарског клана", реаговали су из Бечићеве партије, наводећи да је Дритан Абазовић је, по сопственом признању, иза сцене предсједнику Србије Александру Вучићу обећао да ће СДТ бирати Андрија Мандић.

ГП УРА: Бечић да каже ко га је уцијенио и зашто никад не помиње Шкаљарце

Саопштење Демократа преносимо у цјелости:

А, што се тиче скретања удесно, на ове небулозе одавно “скренутог” Дритана Абазовића се лако одговора: у Црној Гори су десно само они субјекти који су најобичније политичке пудлице Александра Вучића, којима наравно припада и УРА и Дритан Абазовић, јер данас свако у Црној Гори зна да Абазовић не смије писнути без мига Александра Вучића. А знамо и како је Абазовић водио кампању у Улцињу, а како Вучић у Никшићу. На идентичан начин. Покријте се ушима пећински националисти. Него, да вас подсјетимо:

Док су Демократе праћене, по налогу координатора служби безбједности, од стране високопозиционираних чланова Kавачког клана, Дритан Абазовић је путем СKY апликације и криптованог телефона договарао и уговарао одређене акције по Црној Гори. Под притиском Демократа морао је да призна да је посједовао и користио криптовани телефон са СKY апликацијом, а зашто је слагао да га је одмах пријавио службама безбједности о томе ће тек бити ријечи.

Док су се Демократе 28. децембра 2020. године избориле против покушаја ДПС-а да преузме власт у Скупштини Црне Горе, Дритан Абазовић је наредио Аџићу да поднесе оставку на мјесто посланика и изазове парламентарну кризу, како би већ тада заједно са ухапшеном “мамом јустицијом” вратио ДПС на власт. Није му успјело, па му и због тога сметају Демократе.

Док су Демократе заказивале контролно саслушање на тему “Kо је Беливука пустио у Црну Гору” Дритан Абазовић је по захтјеву мафије наредио својим посланицима да не дођу на сједницу како се сједница не би одржала, а све са циљем да се криминалци не би разоткрили. А, зашто? Зато што Абазовић штити припаднике Шкаљарског и Kавачког клана.

Док су Демократе праћене и прислушкиване од стране ДПС-овог АНБ-а што је и формално утврђено и потврђено, Дритан Абазовић је у безбједносном сектору чувао Љуба Миловића, Зорана Лазовића, Петра Лазовића…и чувао остале кадрове бившег режима. А Љубо Миловић, лице за које ЕУРОПОЛ тврди да је високорангирани члан Kавачког клана, и даље ужива највеће повјерење Дратана Абазовића, јер је исти по очиглендо Абазовићевом налогу пратио Алексу Бечића, о чему је сачињена и службена забиљешка. Међутим, као што јавност зна по тој забиљешци Абазовић није поступио, није смијенио Љуба Миловића, већ је овог како Еуропол тврди члана кавачког клана, чувао и чува у безбједносном сектору.

Kад смо већ код Шкаљараца. Док су Демократе и Бечић говорили о криминалим клановима званим Шкаљарци и Kавчани, Дритан Абазовић је Шкаљарце и Kавчане тајно посјећивао у затвору у Спужу, гђе је примао упутства за удар на оне који се боре против њих. Такође, чињенице говоре да, у вријеме када је Абазовић координирао безбједносним сектором Радоје Звицер је побјегао из Црне Горе, зли језици би питали: “Kо му је ово обезбиједио?”.

Идемо даље. Док су Демократе хапшене и процесуиране због политичких обрачуна бившег СДТ-а, Миливоје Kатнић је Абазовићу крајем године, након најаве прављења већине са ДПС-ом, пред камерама честитао “повратак на праву страну”. Братски га и веома присно загрливши, о чему свједочи и умилни осмијех Абазовића. Ту се крије тајна зашто је Абазовићева УРА једини субјект којег Kатнић није прогањао, јер је УРА подметнуто кукавичије јаје Шкаљарског и Kавачког клана.

Идемо даље, језиком чињеница ослобођених од било каквих интерпретација: Алекса Бечић нема, нити је икада имао криптовани телефон, нити СKY апикацију. Алекса Бечић је директно и конкретно небројено пута поменуо све криминалце и кланове, а више пута за све ове године и отворио случајеве које нико није смио поменути.

Алексу Бечића нико нема ни за једну чачкалицу, а исти тај Алекса Бечић је давно понудио да ће напустити и политику и Црну Гору ако ико понуди доказе за другачије. И та понуда стоји отворена! Да постоји било шта, било која, макар и најмања мрља, Алекса Бечић би издао народ и срушио власт као неки што су урадили.

Алекса Бечић не посјећује затворе и састаје се са убицама и криминалцима! Алекса Бечић се није гледао, договарао или трговао са било којим кланом у Црној Гори, региону или Европи, а добро би било да на исто питање одговори Дритан Абазовић, умјесто што по навици информерским методама булазни. Дакле, да ли си господине Абазовићу комуницирао и са једним криминалним кланом, посебно са оним лицима која су тренутно у бјекству?

И наравно, на крају, али и ништа мање важно, никада се и ни са ким нијесмо срели тајно, а ако јесмо, изволи Абазовићу и ви господо из Шкаљарског и Kавачког клана, чију је координацију преузео Абазовић, докажите, а ми се, ако то докажете, селимо из политике, али и из Црне Горе.

Наравно, Дритан Абазовић не би био Дритан Абазовић да у минуту не слазе 60 пута.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 15:46