/ - FOTO: ARHIVA
21/03/2022 u 10:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: „Гробари“ никшићке привреде би требало да се стиде и замоле за опроштај

Никшић је некад био индустријски гигант, „црногорски Манчестер“, град омладине, спорт, културе... , наводе Демократе

Јучешње саопштење ДПС-а, које таргетира нашу партију и Немању Вуковића - предсједника Скупштине општине Никшић, једино открива да развлашћени ДПС, уз пословичну малициозност, има и вишак слободног времена које, у складу са тродеценијском традицијом, троши на бесмислена „писанија“, подметања и замјене теза. То поручује Општински одбор Демократа Никшић.

-Искуство нас учи да ништа конкретно и добро за грађане ДПС неће и не жели урадити. Најбољи свједок њихове политике јесте податак да је од њиховог доласка на власт до њиховог одласка са власти у Никшићу готово 9.000 запослених мање. У тродеценијској тортури коју је ДПС спроводио над Црном Гором, присвајајући државне и општинске благајне и природне ресурсе, уводећи корупцију и криминал на ниво државних политика, нудећи грађанима мржњу и подјеле у умјесто радних мјеста и живота достојног човјека, понајгоре је прошао управо Никшич, родни град многих који су, нажалост, у дугом временском периоду управљали процесима у граду и земљи - наводе у саопштењу.

Додају: "Никшић је некад био индустријски гигант, „црногорски Манчестер“, град омладине, спорт, културе... Током деценија управљања ДПС-„патриота“, многи Никшићини су се из фабрика „преселили“ у народне кухиње, док је Никшић претворен - у провинцију. Град су презадужили, инвеститоре натјерали да га заобилазе у широком луку, а омладину да главом без обзира бјежи и срећу потражи на неком другом мјесту".

-Врхунац лицемјерја је да експоненти политике која је „сахранила“ Жељезару, Шик Јаворак, ПТК, Кони, Аутопревозно, Унит, Грађевинско... па и Металац, данас критикују поступања Немање Вуковића и Демократа и оптужују нас како смо одустали од „гашења пожара“ које су они, систематски и у континуитету, „палили“ - остављајући за собом преварене раднике и дугове. Било би много поштеније да се, умјесто што критикују, истински застиде и замоле грађане Никшића и Црне Горе за опроштајћ- наводе из Одбора.

Према њиговим ријечима, "из ДПС-а подсјећају и да смо током кампање за локалне изборе у Никшићу обећали “пуну правну, политичку и у крајњем људску подршку радницима Металца у борби за остварење њихових права и заштите људског достојанства”.

-Ми додајемо да је данас јасно да смо и та обећања испунили. Предсједник Скупштине општине је домаћински дочекао раднике Металца, крајње поштено и добронамјерно им рекао на који им начин он лично, као и Општина, могу помоћи. Управо су радници од Вуковића тражили да их повеже са надлежним министром и да се укључи у рјешавање проблема, што је он и учинио. Правни тим Демократа им је увијек на располагању а Општина Никшић ће тражити модел да у складу са могућностима, бар донекле ублажи њихову незавидну ситуацију, за коју је искључиви кривац ДПС- наводе они.

Додају:"Умјесто залудних оптужби и смјехотресних напада на Демократе и Вуковића, ДПС-у би било паметније да упитају бившег предсједника Општине, Веселина Грбовића, кад ће вратити скоро 30.000 еура које је незаконито стрпао у џеп? Нека нам одговоре како је функционер ДПС-а успио трошити 1000 еура мјесечно на гориво? Занимљиво би било и да, ако знају, израчунају колико се радника Металца могло обештетити од 230.000 еура, колико су по основу накнаде за фиктиван прековремени рад стрпали у џепове локални функционери ДПС-а?"

-Гласовима посланика Демократске Црне Горе обезбијеђене су отпремнине за раднике из металског и рударског сектора. Дакле, показали смо однос и исправили деценијску неправду коју је нанијела политика ДПС-а. Демократе, Вуковић, као ни Општина Никшић свакако неће игнорисати проблеме наших суграђана, и у пуној координацији са радницима Металца и државним властима покушаћемо да дођемо до одрживог рјешења. Сваки напад ДПС-а, а у контексту стања у Металцу и црногорској економији уопште, најбоље осликава кривца за такво стање - а то је управо ДПС. Оваква беспризорна саопштења палог режима имају свој смисао и оправдање само као подсјетник на величину зла које смо побиједили, и на непоправљиву штету коју су „гробари“ домаће привреде нанијели Црној Гори у свим сферама јавног дјеловања- поручују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:27