/ Цетиње - фото: Дан
23/06/2021 u 16:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Кашћеланова радна група узела 10.500 еура за мјесец дана рада

Тврде, као прво, да је очигледна је жеља и намјера "ДПС да њихова партија, а не Скупштина или локална управа, буде та која контролише послове од важности за све грађане и у вези са имовином свих грађана Цетиња"

Клуб одборника Демократа Пријестонице саопштио је да, како су навели, као што је већ опште познато, након најављених фабрика кожне галантерије, соларних панела и чоколаде, Huawei expirience зоне и MACCOC центра, пропала је дефинитивно и најновија фабрика за прераду канабиса на простору бившег Обода. 

- Као одговорни људи, дужни смо упознати грађане Цетиња са неким поступцима партијског градоначелника Кашћелана и неким "ситним" трошковима који су пратили ову "инвестицију вијека". Наиме, градоначелник Кашћелан, извршавајући налоге из канцеларија подгоричкога ДПС-а, заобилазећи главног администратора и све секретаре секретаријата, именује Милоша Ражнатовића, у том тренутку само предсједника ОО ДПС, који је без икаквог ангажмана у локалној управи, а није ни одборник у Скупштини Пријестонице, за предсједника Комисије у поступку по јавном позиву за давање у закуп непокретности на простору бившег Обода- наводе они.

Након тога, како је саопштено, Кашћелан именује Ражнатовића и за предсједника Радне групе за припрему нацрта уговора о закупу непокретности.

- То што није правник није никаква сметњ, и за свега нешто више од мјесец дана, за рад у тој радној групи из буџета Пријестонице исплаћује му износ од вјеровали или не 2.500  еура, а Радној групи укупно чак 10.500 еура - понављамо, само за израду нацрта једног уговора о закупу!  Даље, заобилазећи Скупштину, Ражнатовић постаје предсједник и нове, треће по реду, Комисије коју формира градоначелник - Комисије за праћење реализације инвестиције на простору бившег Обода, за коју још немамо податке да ли је можда и она имала неке овако "скромне" надокнаде за то "праћење"- тврде Демократе.

Тврде, као прво, да је очигледна је жеља и намјера "ДПС да њихова партија, а не Скупштина или локална управа, буде та која контролише послове од важности за све грађане и у вези са имовином свих грађана Цетиња.

- И друго, очигледно је расипање новца свих грађана Цетиња, без икакве контроле. Посебно напомињемо да је у вези са овим, предсједник ОО ДПС, господин Ражнатовић, на посљедњем засиједању локалног парламента, тако приземно, у маниру Срећка Шојића, покушао обманути јавност саопштавајући да Демократе не говоре истину и да је Радна група за израду нацрта уговора, чији је био предсједник, радила цијелих 17 мјесеци, те понижавајућим тоном саопштио да је коштала Пријестоницу свега 65 еура мјесечно!  На крају, подсјећамо - наше је да правовјерно информишемо суграђане, да увијек пласирамо тачне податке, да се боримо за истину, да указујемо на проблеме, да недомаћинско располагање и расипање њиховог новца не остане сакривено. А свима остављамо да сами просуде да ли је 10.500 еура мала или велика надокнада за израду нацрта једног јединог уговора и да ли је 2.500 еура за мјесец дана "рада" у радној групи, баш пристојна сума, и то у години Корона вируса и највеће кризе, док за тај новац обичан радник у Црној Гори ради и до годину дана- саопштиле су Демократе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 16:14