Демократска Црна Гора / - Демократе
20/07/2021 u 21:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Мандић заједно са Ђукановићем да организује протесте против Владе

Мандићу, како кажу, савјетују да обавезно доведе Зорицу Брунцлик и Кемиша, jер jе то jедини начин да се тоj политичкоj трагикомедиjи одазове више од 100 грађана

Демократе: Мандић може да организуjе протесте против Владе с Ђукановићем

Иако смо вjеровали да ће се Андриjа Мандић дозвати памети и због грађана ове земље одбити наредбе Вучића и Ђукановића, остављамо му простор да заjедно са Милом организуjе септембарске протесте против Владе – поручиле су Демократе Демократском фронту у посљедњем саопштењу.

Текст достављен медиjима преносимо интегрално:

Нисмо сигурни шта jе више збунило господу из Демократског фронта; ова ужасна спарина данас, или чињеница да jош увиjек не могу да схвате да се у политици може бити поштен и принципиjелан, па у jавности наступаjу без трунке размишљања. Углавном, шта год да jе у питању, потпуна конфузиjа jе главно обиљежjе њиховог обраћања jавности Црне Горе.

Међутим, солидарни какви jесмо, помоћићемо им да се ориjентишу у ситуациjи.

Прво, потпуно смо сагласни да премиjер и предсjедник Скупштине не могу бити из jедног политичког блока. Због тога то ниjе ни случаj. Наиме, премиjера сте дали ви. Био jе носилац ваше листе. Ви сте га предложили Скупштини за мандатара.

А због чега сте га одмах напали и уништили односе с њим нама jе одавно jасно, али то jе већ ваша ствар. Ипак, то не може промиjенити чињеницу да jе премиjер Здравко Кривокапић био носилац листе ЗБГЦ, исте оне коjоj jе Андриjа Мандић морао бити на последњем мjесту како би се направио успjех, а коjа jе осим премиjера дала и два потпредсjедника Скупштине, као и заиста импозантан низ других jавних функционера.

Андриjа то очито заборавља, таман као што заборавља да jе циjела расподjела урађена по његовом предлогу.

Друго, како и сами кажете, а ми се и ту потпуно слажемо, у држави и демократском друштву постоjе нека политичка и изборна правила коjа се требаjу поштовати. Али та изборна правила не налажу да грађани мораjу да трпе то што ви не можете ни са ким живим, и што вам jе свако с ким започнете сарадњу „издаjник“ кроз пет минута. Умjесто да се миjењате, и покушате коначно држати те политичке културе коjу на риjечима пропагирате, ви настављате по старом и чим прођу избори проглашавате издаjником сваког иза кога се Андриjа сакриjе.

Треће, користимо ову прилику и да подсjетимо Андриjу Мандића да не постоjе два Тита. Ерго, не постоjи онаj добри, београдски Тито и онаj зли, подгорички Тито, коjи jе парадигма сваког зла.Тито jе jедан, али очито имамо двоjицу Андриjа Мандића; оног коjи у Београду усхићено аплаудира Титу, и оног коjи тог истог Тита у Подгорици мрзи. Ваљда из тог разлога Андриjу осим „Брозоморе“ док jе у Србиjи „Вучкомора“, а у Црноj Гори га дрма „Миломора“. Ту, ипак, и уз наjбољу вољу не можемо помоћи.

Четврто, иако смо вjеровали да ће се Андриjа Мандић дозвати памети и због грађана ове земље одбити наредбе Вучића и Ђукановића, остављамо му простор да заjедно са Милом организуjе септембарске протесте против Владе. Али савjетуjемо да обавезно доведе Зорицу Брунцлик и Кемиша, jер jе то jедини начин да се тоj политичкоj трагикомедиjи одазове више од 100 грађана. А тако jе jер jе народ навикао на сарадњу ДПС-а и ДФ-а. Ова два субjекта своjим пећинским национализмом и лажима тридесет година уништаваjу Црну Гору.

За краj, тезе на коjима базирате изjаве за jавност су толико логички и чињенично неутемељене, толико дезориjентисане, да просто имамо озбиљну сумњу да сваки напад на Демократе пише Зорица Брунцлик, партиjски друг Андриjе Мандића. Тако, рецимо Андриjа тврди да jе свим Србима из Црне Горе матична држава Србиjа. Уколико jе то тачно, ваљда би Андриjа требао бити макар државни секретар у министарству код Вулина, или пак Андриjа ниjе прави Србин?

Разумиjемо да jе велика врућина, али даjте сконцентришите се мало.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:33