фото илустрација / - фото илустрација
22/06/2022 u 15:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate: Ministar Đurović izbjeglice iz Ukrajine nazvao turistima

Oni pitaju Đurovuća da li priželjkuje još dva-tri solidna rata kako bi naša turistička sezona prošla dobro?

Moru nedosljednosti, jeftinog politikantstva, samoreklamerstva bez pokrića i kojekakvih antidemokratskih dilova aktuelne nelegitimne Vlade jutros se pridružio i jedan skandal. Naime, tokom gostovanja potpredsjednika URA Gorana Đurovića, koji u nelegitimnoj Vladi obavlja funkciju ministra, crnogorska javnost je imala prilike čuti kako je tokom priče o turističkoj sezoni izbjeglice iz Ukrajine uspio da nazove turistima, poručujući da ih ne možemo drugačije tretirati. I to samo dva dana nakon Svjetskog dana izbjeglica, poručuju iz Demokratske Crne Gore.

 - Da podsjetimo gospodina Đurovića; Crne Gora se silom nesrećnih okolnosti u proteklim decenijama imala prilike pokazati kao poštovanja vrijedan domaćin brojnim izbjeglicama, pokazujući na taj način i humani karakter, i odgovornost države prema ljudima u nevolji, a najvažnije – humanost i čovjekoljublje samih građana ove ne baš bogate zemlje koji su nerijetko sa izbjeglicama dijelili sve što su imali. I zamislte, gospodine Đuroviću, nikada izbjeglice nismo nazivali turistima, niti ih tako doživljavali. Jer, baš kako nekadašnje izbjeglice iz Albanije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine ili sa Kosova, koje su se pred ratnim stradanjima sklanjale u našu Crnu Goru, nismo tretirali kao turiste, tako ni građani Ukrajine, koji su zbog rata napustili Ukrajinu, nisu došli na ljetovanje, gospodine Đuroviću - navode iz ove stranke.

Demokrate pitaju Đurovuća da li priželjkuje još dva-tri solidna rata kako bi naša turistička sezona prošla dobro?

- Je li to poruka koja oslikava vrijednosti Crne Gore i naše evropske orijentacije? Da, dok se cio demokratski svijet bori sa izbjegličkom i svim drugim krizama, mi izbjeglice treba da tretiramo kao turiste?! - pitaju oni.

Demoktate poručuju Đuroviću da evropski put podrazumijeva evropske vrijednosti, među kojima su humanost i solidarnost na prvom mjestu.

- Ovom prilikom se ne bismo detaljno osvrtali na nonšalantan nastup ministra na teme najavljene energetske krize, prema kojem građani ne moraju da brinu šta ce biti na jesen. Očekivano je da sklepana nelegitimna Vlada nema ni znanja ni kapaciteta da se uspješno nosi sa izazovima vremena u kojem živimo, pa samo iz tog razloga nije skandal da nelegitimni ministar na ovaj način demantuje nelegitimnog premijera, koji je samo dan-dva ranije teatralno tenzično najavio veoma teške jesen i zimu. Jer, kada je sama Vlada skandal, svaka njena greška je samo očekivana posledica - zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:40