Демократска Црна Гора / - фото: Демократска ЦГ
12/04/2022 u 15:03 h
Jelena BulatovićJelena Bulatović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Нама није до функција и позиција, већ до дате ријечи

Демократска Црна Гора наставља своjе активности на спречавању пучиста да неуставно и незаконито преузму власти и врате ДПС на позициjе моћи и одлучивања

Припрема за наступ Демократске Црне Горе на локалним изборима у општини Будва отпочела jе сjедницом Општинског одбора у препуноj сали Академиjе знања, поручиле су Демократе.

Како наводе, уз учешће предсjедника Демократа Алексе Бечића, потпредсjедника Драгана Краповића и генералног секретара Бориса Богдановића, на сjедници jе размотрена актуелна политичка ситуациjа у држави, са посебним акцентом на стање у општини Будва.

- Општински одбор jе констатовао да jе Демократска Црна Гора учинила и чини све да заштити изборну вољу грађана Црне Горе и Будве, те предложио органима Демократа да наставе са активностима коjе треба да резултираjу одржавањем ванредних парламентарних избора. Сматраjући да грађани Црне Горе и Будве са jедне стране ниjесу жељели повратак ДПС-а на власт, док са друге стране ниjесу дали нити jедноj партиjи апсолутну подршку за вршење власти у општини Будва како се то жељело реализовати од стране поjединаца у овоj Општини, чиjе су намjере сприjечене од стране локалног одбора Демократа Будва - истичу Демократе.

Додају да се Општински одбор Демократске Црне Горе Будва поноси чињеницом што jе предсjедник СО Будва Крсто Радовић у намjери да риjеши кризу насталу у овоj Општини понудио оставку и на краjу одржао риjеч, чиме jе послао jасну поруку да Демократама ниjе до функциjа и позициjа, већ до дате риjечи, принципа и и остваривања конкретних програмских циљева.

- Ко jе ниjе одржао и ко jе обмануо грађане Будви, Будвани и Будванке то наjбоље знаjу. Они коjи су умислили да закулисним и преварним радњама, мешетарством и примитивним поступцима приграбе власт не само за jедну партиjу, већ готово само за jедну породицу, доживjеће политички фиjаско од ког се више никад неће опоравити - закључак jе учесника сjеднице.

Предсjедник Демократа истакао jе на сjедници Општинског одбора да Демократска Црна Гора наставља своjе активности на спречавању пучиста да неуставно и незаконито преузму власти и врате ДПС на позициjе моћи и одлучивања.

- Наш 21. протестни скуп одржан jе синоћ у Петњици пред великим броjем Бихораца, на ком сам поручио да се Црна Гора не мири издаjом и прекраjањем изборне воље, већ да се на таj начин вара. Црна Гора се мири борбом за вриjедности и стандард грађана, тако што се обезбjедjуjу веће плате, пензиjе, старачке накнаде, дjечиjи додаци.  Не можете да мирите слободног са неслободним човjеком. Неслободни људи не траже помирење и jединство. Они траже раздор, свађу, пропадање и дегредациjу. У тим околностима они остаjу и даље неслободни, али постаjу и веома богати и имућни. Наш задатак и наша, и политичка и цивилизациjска мисиjа jесте да треба да миримо слободне и поштене људе- казао jе предсjедник Демократа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 22:21