Предлог закона / - Демократе
01/11/2021 u 13:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Написали смо закон за враћање надокнада мајкама

Поштоване маjке, можете сматрати да су неправедно укинуте накнаде враћене, а то вам гарантуjемо као озбиљна политичка групациjа коjоj jе jедина идеjа и мисиjа политичко дjеловање у циљу државе владавине права и социjалне правде, наводи се у саопштењу

Демократска Црна Гора поносна jе што се може обратити уваженим маjкама са троjе и више дjеце и обавиjестити их да jе од стране посланика Демократа написан закон коjим се враћаjу накнаде маjкама у истом износу у ком су те накнаде стекле, наводи се у саопштењу.

- Поштоване маjке, можете сматрати да су неправедно укинуте накнаде враћене, а то вам гарантуjемо као озбиљна политичка групациjа коjоj jе jедина идеjа и мисиjа политичко дjеловање у циљу државе владавине права и социjалне правде.

Претходни закон jе проглашен неуставним од стране Уставног суда, али сваком jе jасно да jе то jе урадио Уставни суд под диригентском палицом бивше власти и ту чињеницу посебно морамо имати у виду, и према њоj се враћањем накнада за маjке одниjети на праведан начин - истичу Демократе.

У претходном периоду Демократе нису биле лиjене, нити су одустале од заjедничке дугогодишње борбе за повратак неправедно укинутих накнада, већ су написали нови нацрт закона, jер држава нису зидине, нити празна акта, већ људи: "маjке су стварале Црну Гору, и нико од њих ниjе заслужниjи па враћање накнада сматрамо истинским патриотизмом".  

- Демократе су годинама помагали маjке путем бесплатне правне помоћи, годинама се заjедно с маjкама борили да им се врати стечено право, учествовали у свим активностима, и сада долазимо до финиша тог процеса. То jе наше обећање, то jе наша дата риjеч. И ево, пронашли смо модел - наводе Демократе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 03:02