Đukanović / - FOTO: SRđAN BOLJEVIć
23/06/2022 u 18:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate o imenovanju Đukanovića: Čestitamo DF-u na vezi sa URA

Stara ljubav zaborava nema, funkcije su iznad svega, navodi se u saopštenju Demokrata

Veza DF-DPS-SNP-URA danas je ozvaničena i mi im čestitamo, prokomentarisali su iz Demokrata današnje imenovanje Milutina Đukanovića na sjednici Vlade. 

Milutin Đukanović ostaje u odboru direktora Elektroprivrede Crne Gore

Podsjetimo, premijer Dritan Abazović predložio je danas na sjednici da Milutin Đukanović ostane član Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore.

Saopštenje Demokrata prenosimo u cjelosti: 

Ako je iko i imao dilemu o tome da je nemušta reakcija DF-a na obaranje 42. Vlade i prekrajanje pobjednicke većine od 30. avgusta, a nakon toga anesteziranje javnog mnjenja u susret i nakon formiranja 43. Vlade samo dio dogovora ili saučesništvo u svemu pomenutom, imenovanje visokog funkcionera DF-a, Milutina Đukanovića, svojevrstan reizbor za predsjednika OD Elektroprivrede Crne Gore na današnjoj sjednici Vlade nije ništa do udaranje pečata na koalicioni sporazum DF-a sa DPS-om, URA-om i SNP-om.

Stara ljubav zaborava nema, a funkcije su iznad svega - sad to svako jasno vidi.

Smijeniti članove Odbora direktora kojima danas izabrani po svom znanju i sposobnostima ne mogu da se primaknu ni na kilometar, a izabrati sve politički podobne kadrove upitnih biografija, uz optužbe za prouzrokovanje štete subjektima u kojima su radili i građanima, znači samo jedno: po dubini, širini i visini ugurati bilo koga ko je predstavnik onih grupacija koje su prihvatili da izdaju, a revanširati se znanim i obrazovanim ljudima i onima koji nisu bili spremni da svoj obraz bace pod noge.

Zato ne čudi i vijest da je Marko Perunović, kadar DF-a, imenovan za savjetnika Vladimira Jokovića. Činjenica je da su njemu potrebni savjetnici, uvijek je tako i bilo, al imajući i vidu koliko su se žalili da ih nema u vlasti i da za njih mjesta nije bilo, kako dođoše baš do kadra DF-a živo nas interesuje...

Sve izjave perjanica ove političke grupacije, iako su nama odavno jasne, sada dobijaju svoj puni smisao. Svima je sada očigledno zašto je "Memorandum čaj od nane" i zašto je "Joković čovjek koji sigurno neće izdati".

No, pored svih ovih pitanja na koja je, kako vrijeme odmiče, degutantno odgovarati hajde da malo porazgovaramo o činjenicama.

Koji je razlog i, kako je moguće da su iz Odbora EPCG izbacili jednog od najvećih stručnjaka za elektroenergetski sistem kao što je gospodin Rajko Radusinović čiji CV bi zastidio i stručnjake van Crne Gore a ne ove koji su danas imenovani.

Radusinović je realizovao preko stotinu  projekata u Crnoj Gori i to na poziciji projektanta, konsultanta i nadzornog organa brojnih međunarodnih organizacija.

Predavač, konsultant renomiranih svjetskih organizacija koji je biran u ime 575 elektro inženjera 2016.g. za člana Upravnog odbora Inženjerske komore Crne Gore, član je Upravnog odbora Crnogorskog centra energetske efikasnosti, kao i Upravnog odbora Udruženja zaštite na radu Crne Gore. Želimo da vjerujemo da ste svjesni kakvog ste stručnjaka razriješili.

Pored Rajka Radusinovića, tu je i Milun Božović, inženjer sa višedecenijskim iskustvom koji i danas obavlja rukovodne funkcije u evropskim firmama kao i Jovan Radošević, inženjer koji radi u EPCG više od dvije decenije.

Za slučaj da niste znali, kolege, Odbor je kolektivni organ i odluke se donose glasanjem članova tog organa. U sve pozitivne odluke OD EPCG upravo su svoje znanje i stručnost utkali i gospodin Radusinović, Božović i Radošević, kao i ostali smjenjeni od kojih je bilo i univerzitetskog kadra. Stoga, ili je OD dobro radio ili nije.

Ne može se niti pozitivan niti negativan rezultat vezati za pojedince ako je organ kolektivnog odlučivanja. Ovako, od kompletnog sastava OD EPCG ostavljeni su samo članovi DF-a i SNP-a, dok su svi ostali smjenjeni. Dakle, kriterijumi rezultata, stručnosti i uvažavanja uspjeha su ovom odlukom Vlade, pali u vodu i potpuno razotkrili političku pozadinu i tajne dilove.

Neka javnost sudi da li je u njihovom interesu što je umjesto eksperta doveden bivši šef ANB-a i što su eksperti, kao standard postavljeni ne tako davno, zaboravljeni kao da ih nikad nije ni bilo.

Sad nam preostaje da sačekamo da vidimo da li će DPS povući svoj kadar iz Borda direktora. Ako to učine, imate pravo samo jednom da pogađate da li je to sve prethodno DF ispregovarao sa DPS-om.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. avgust 2022 09:16