/ - ФОТО: Демократе-Будва
19/05/2022 u 18:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Очекујемо да се надлежни побрину да правно дејство Царевићевог безакоња што хитније престане

Да је вријеме „мајсторско решето“ показала је данашња сједница Одбора повјереника, наводе Демократе Будва

Да је вријеме „мајсторско решето“ показала је данашња сједница Одбора повјереника у Будви, поручују Демократе.

-Да подсјетимо јавност, кризу власти у Будви која је и довела до распуштања Скупштине и именовања Одбора повјереника, како смо много пута саопштавали претходних више мјесеци, изазвала је невиђена самовоља, бахатост, примитивизам и константно кршење закона државе Црне Горе од стране актуелног предсједника Царевића уз чврсту подршку колега из Демократског фронта. Често смо од њих били оптуживани да „рушимо локалну власт“ због љубоморе на успјехе и популарност Царевића и да је то једини разлог нашег захтјева да се Царевић повуче и да га замијени неко други из њиховог политичког блока. Између осталог, указивали смо да је Царевић донио сијасет незаконитих  одлука из надлежности Скупштине општине Будва. Фактички, све одлуке за које није имао подршку у локалном парламенту, Царевић је доносио сам. Наравно кршећи закон-наводе у саопштењу.

Према њиховим ријечима, данас Одбор повјереника није дао сагласност на незаконито донијете Царевићеве одлуке, након чега је Царевић сам повукао све остале одлуке које је противзаконито донио.

-Иако данашња сједница Одбора повјереника потврђује да смо били у праву када смо инсистирали на томе да је Царевић недостојан функције предсједника Општине Будва и да мора да се повуче, жао нам је што колеге из Демократског фронта на вријеме нијесу донијеле такву одлуку, већ тек након распуштања локалног парламента. Изгледа да нису имали „три чисте“ да му то раније саопште. Тај дио ове приче остављамо Царевићу да сам тумачи- наводе они.

Додају:"У сваком случају, очекујемо од Одбора повјереника и осталих институција државе Црне Горе да се побрину да правно дејство Царевићевог безакоња што хитније престане. Све спорне одлуке морају бити поништене, што ћемо свакодневно пратити".

-У данима пред нама биће много јасније ко је искрено радио на изградњи институција у Будви и законитом и пристојном вођењу наше општине у циљу општег добра свих грађана Будве, а ко је мислио да управља Будвом на начин на који су то радили претходници из Демократске партије социјалиста. Једно је сигурно, такав деформисани доживљај власти ће у нама увијек имати непријатеља о коме год да се ради. У Будви, 19.05.2022. године-закључују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:57