Фото: Демократе / - Фото: Демократе
18/06/2021 u 15:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Оне који нас оптужују за сарадњу са ДПС-ом не занима истина

Јасно нам је да колеге из Демократског Фронта покушавају да изазову тензију, да нанесу штету колегама са којима чине власт, али и самој Влади, наводе они

Демократе су реаговале поводом данашње конференције ДФ-а, навода о њима, која је одржана због новонастале политичке ситуације.

(ВИДЕО) Мандић: Историјска срамота да се Срби прогласе за геноцидан народ, Кривокапић нема подршку СПЦ

-Јасно нам је да колеге из Демократског Фронта покушавају да изазову тензију, да нанесу штету колегама са којима чине власт, али и самој Влади. И ако је то њихова политичка агенда у циљу бољег позиционирања ми их разумијемо, али им поручујемо да на тако политички бесмислене ударце нећемо одговарати на исти начин већ искључиво и само истином, а у циљу заштите сваког грађанина ове земље. Сходно томе, Демократе као озбиљан политички субјекат имају моралну и професионалну обавезу да јавности предоче чињенице – дакле не пропаганду, не искривљену слику, већ искључиво чињенице! - како грађани и цијело друштво ове ојађене и покрадене земље, уморне од зла, не би били жртве лажних информација, неутемељених импресија појединих посланика и селективног пружања информација-наводе Демократе.

Додају да  амандман број 5 су предложиле Демократе, али и колегиница Бранка Бошњак, из Демократског Фронта.

Наводе да тај амандман је подразумијева:

1. Да се напокон са српског народа скине хипотека колективне одговорности. По први пут се и  формално захтијева да се не дозволи проглашавање Срба као геноцидног народа. Амандман је подразумијевао да  кривицу за геноцид сносе индивидуалци, а никако српска нација.

2. Амандманом подразумијева да се жигосање једног народа оштро осуђује.

3. Демократе су тим амандманом захтијевале да тај народ не смије да трпи никакве посљедице.

4. Амандман је, такође, подразумијевао да не може бити никаквих посљедица на статус државе у којима живе ти народи.

-Све ово се колегама из Демократског Фронта није свидјело. Гласајући против овог амандмана покушали су да угрозе интересе српског народа како би политички профитирали. У потпуности су занемарили чињеницу да се по први пут пружа могућност да се са Срба склони етикета геноцидног народа и то би морали видјети са пропадницима српског народа у Црној Гори.Колеге из ДФ у циљу крајње некоректног покушаја стицања најјефтињиих политичких поена тргују са тешким питањем злочина на територији бивше СФРЈ, а нажалост нису једини који то раде. Наша обавеза према грађанима Црне Горе, али прије свега другог према истини је да, не удварајући се било коме, ни у примисли не покушавамо да на овој ужасној заоставштини распада СФР Југославије политички профитирамо-наводе Демократе.

-Одатле долази наш чврст и на сваком нивоу поштен и доследан став, који представља колико најжешћу одбрани интереса цијелог нашег друштва, толико и цивилизацијски искорак ван перфидне дневне политике која не преза ни од најгорих злоупотреба.Оне који нас данас оптужују, по ко зна који пут, за којекакве “издаје”, “продаје интереса” српског народа, сарадњу са  ДПС-ом нажалост не занима истина, што се крајње јасно види по њиховом приступу да армијом ботова покушају да угуше истину, који због тога најоштрије осуђујемо-поручују они.

Али ево, додају, да цијелу причу допунимо са још мало деконструкција спин машинерије која данас покушава да меље ум грађана Црне Горе, са посебним циљем да ударом на емоције потпуно дезавуише грађане српске националности.

1.  Све и да ДПС није био у сали, Резолуција о Сребреници са претходно поменутим амандманима би била усвојена, тако да су у лажи кратке ноге. А ту лаж најбоље деконструише математика!

2. Гледе лажи о томе да су министра Лепосавића “заједно са ДПС смијениле Демократе” ствари стоје овако: За смјену је по Уставу потребан 41 глас, тако да је суштина да ли гласате за, а не да ли сте против или уздрзани. Оет математика непријатељ спинерима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:22