фото Демократе / - фото Демократе
11/09/2021 u 14:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Осуђуjемо нарушавање односа између Црне Горе и Србиjе

Односи Србиjе и Црне Горе би требали и морали да буду на нивоу односа њихових грађана коjи су традиционално сjаjни, поручују из Демократа

Демократска Црна Гора осуђуjе сва поступања, ненамjерна или намjерна, коjа за последицу имаjу подизање политичких тензиjа и нарушавање односа између држава Србиjе и Црне Горе, од актуелног инцидента са породицом премиjера Кривокапића у Београду, до односа према црногорским посланицима коjи се никако не може окарактерисати као професионалан, саопштено jе из те странке.

– Као партиjа коjа се залаже за наjбоље односе између двиjе државе, не разумиjемо потребу да се одређена политичка неслагања преточе у некоректан и непрофесионалан однос инсититуциjа и служби jедне државе према представницима друге државе, ма каква политичка неслагања да су у питању. Томе jедноставно не смиjе бити мjеста у односима двиjе наjближе државе.

Према нашем увjерењу, за коjе смо сигурни да га диjелимо са убjедљивом већином грађана обjе државе, односи Србиjе и Црне Горе би требали и морали да буду на нивоу односа њихових грађана коjи су традиционално сjаjни, што jе између осталог потврдила и туристичка сезона”, сматраjу Демократе.

Демократе апелуjу да се односи двиjе “по свему наjближе државе доведу на неопходан ниво коjи подразумиjева међусобно поштовање и истинску сарадњу, а без злоупотребе служби и институциjа у политичке сврхе jер наjбољи односи Србиjе и Црне Горе немаjу циjену.”

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:06