Demokrate: Vlada nastavlja smjeme naših kadrova / - NET
05/08/2022 u 14:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate: Posljednja sjednica nelegitimne Vlade - uhljebni centar za funkcionere DPS-a

- Konstituenti ove nelegitimne Vlade, u narodu poznate kao “još malo Vlada”, na prethodnoj njenoj sjednici imenovali su sijaset svojih funkcionera iz reda GP URA, SNP-a... dodaju oni

Posljednja sjednica nelegitimne Vlade Crne Gore, osim što će ostati upamćena po sirovom i surovom revanšizmu – razrješenjima ljudi za koje im se makar učinilo da su na bilo koji način povezani sa Demokratama, a bez ijednog jedinog razloga ili osnova, istovremeno je predstavljala i pravi uhljebni centar za sve konstituente vlasti, pri čemu su za javnost najinteresantnija “namirenja po dubini” onih koji su baš u tom trenutku podnijeli inicijativu za izglasavanje nepovjerenja istoj toj Vladi, saopšteno je iz ove partije.

 - Da, Dritanu Abazoviću se ne može ništa vjerovati, prevario je svakog sa kim se rukovao, svakog sa kime je kafu popio ili sarađivao na bilo koji način – to odavno i mi govorimo, ali za razliku od kadra Demokrata, usput budi rečeno – dokazanih i časnih profesionalaca, koji se smjenjuju na “tri, četiri, sad” i to u serijama, prepoznati funkcioneri recimo DPS-a se biraju i imenuju i postavljaju isto tako brzo i isto tako u grupama, navode iz Demokrata.

Tako su, kako dodaju, imali priliku da vidimo da je Vlada donijela Rješenje o određivanju Zoje Bojanić Lalović za vršiteljku dužnosti direktorice Zavoda za školstvo. Gospođa Bojanić Lalović je prepoznata kao bivša direktorica podgoričke gimnazije, ali i kao članica Glavnog i Izvršnog odbora DPS-a, kao i Opštinskog odbora Podgorica. U istom mahu, dodaju oni, određen je i Đuro Nikač za vršioca dužnosti direktora Uprave za ljudske resurse – takođe član Demokratske partije socijalista.

 - U tim kod neslavnog gospodina Košute, Vlada je u Upravni odbor Fonda PIO poslala još par DPS-ovaca – Kemala Đečevića, predsjednika Nadzornog odbora i Jadranku Milošević, članicu Opštinskog odbora Podgorica i bivšu direktorku Fonda PIO, vjerovatno da se pobrinu da Košuta ne “zakuči” još koji stan na novoj funkciji. Ni ovdje se niz funkcionera DPS-a imenovanih na odgovorne pozicije u državnoj upravi ne završava – Dragan Marović, član Opštinskog odbora GO Golubovci, postao je član UO Zavoda za zapošljavanje. Na čelo pomenutog odbora postavljen je Dejan Vojvodić, decenijski član DPS-a, a sada potpredsjednik Opštinskog odbora GP URA u Danilovgradu, što mu manje-više dođe na isto, objašnjavaju Demokrate.

Zanimljivo je, kako ističu, da je za člana Odbora direktora Monteputa imenovan Aleksandar Ljumović, funkcioner Liberalne partije, i to punih 25 dana nakon što je ova partija Vladu proglasila izdajničkom i siledžijskom.

 - Konstituenti ove nelegitimne Vlade, u narodu poznate kao “još malo Vlada”, na prethodnoj njenoj sjednici imenovali su sijaset svojih funkcionera iz reda GP URA, SNP-a... Prosto su nas navikli, tako da o njima nećemo trošiti riječi. Na kraju, iako izgleda kao da se ova nelegitimna Vlada i partije koje su je tvorile ili podržavale trude da zbog trenutne političke situacije u glave građana ubace onu narodnu “Ođe ko nije lud taj nije normalan”, uvjeravamo javnost da su imenovanja i razrješenja na pomenutoj sjednici najbolji dokaz da je sve dio dobro smišljenog dila i zakulisnih dogovora, te da su im principi na posljednjem mjestu. O interesima građana i države da i ne govorimo, zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 03:33