фото илустрација / - фото илустрација
22/01/2022 u 14:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе поставиле услове како би преговарали унутар парламентарне већине

Демократска Црна Гора је одувијек била за договор парламентарне већине и чување изборне воље грађана од 30. августа, наводе из те партије

Демократска Црна Гора је одувијек била за договор парламентарне већине и чување изборне воље грађана од 30. августа, наводе из те партије.

"Међутим, због чињенице да је ГП УРА саопштила да је спремна да формира мањинску Владу коју би подржао ДПС, док је СНП јасно казао да им је та Валда прихватљива, за било какве разговоре унутар парламентарне већине потребне су следеће чврсте писане гаранције да би у њима учествовала Демократска Црна Гора:

1. Писано обавезивање свих да са ДПС-ом и њиховим коалиционим партнерима из бивше власти изузимајући партије представнице мањинских народа неће формирати било какве Владе или чинити скупстиншку већину зарад вршења власти.

2. Повлачење потписа са ДПС Предлога за разрјешење Владе  и писано обавезивање да ће гласати против дневног реда са ДПС Предлогом за разрјешење Владе. (Зато што је управо циљно предат бас 31 потпис да би и са евентуалним повлачењем 4 потписа Црно на бијело иницијатива за смјену Владе остала у игри)

3. Писано обавезивање да це гласати против дневног реда којим се предвиђа разрјешење потпредсједника Владе и предсједника Скупштине", наводе они.

-Стављање потписа на претходно наведено и давање чврстих гаранција је предуслов било каквих разговора у којима би учествовала Демократска Црна Гора, имајући у виду јавно испољене ставове одређених политичких субјеката парламентарне већине- поручују Демократе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 06:55