фото: Демократе / - фото: Демократе
17/11/2021 u 16:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Радићемо на томе да сви Мојковчани имају једнаке услове за живот

Како су истакли, у циљу поправљања квалитета живота суграђана, планирају реконструкцију свих путних праваца према сеоским подручјима

Путем квалитетног планирања и буџетског улагања, након промјене власти у Мојковцу, Демократе ће радити на уређењу инфраструктуре сеоских подручја, како би сваки наш грађанин имао једнаке услове за живот, увјеравају из ове партије.

 - Мјесне заједнице на подручју општине Мојковац су прилично запуштене. Неприступачни, разорени и уништени сеоски путеви су проблем који мјештане мучи већ дуги низ година. Небрига досадашње власти је довела већину наших грађана у веома тешку позицију да због веома лоше инфраструктуре мјештани не могу обављати чак ни најосновније послове - наводе Демократе Мојковац.

Како су истакли, у циљу поправљања квалитета живота суграђана, планирају реконструкцију свих путних праваца према сеоским подручјима.

 - Првенствено, путни правац Мојковац-Слатина; Јушковића поток- Равни; пут према Јаковићима; пут у дијелу Штитаричких грла; путни правац од Мрамора до цркве Свете Петке. Радићемо на фазном асфалтирању пута Слатина-Јаковићи. Асфалтираћемо путни правац Препран-Штитарица, као и путни правац Лазина-Лепенац, а у плану је санација пута кроз Тутиће ка Урошевини, као и дијела пута од магистрале до раскрснице према Јаковићима - нагласиле су Демократе.

Путна инфраструктура, како истичу,  није једини проблем са којим се суочавају наши грађани.

 - Мјештани Јаковића поред овог проблема имају и проблем са струјним мрежама који планирамо да ријешимо по хитном поступку у сарадњи са ЦЕДИС и ЕПЦГ. Клизишта су још један од озбиљнијих проблема који муче наше грађане. У том правцу санираћемо клизиште на путном правцу Рудница-Брсково, санирати и регулисати клизиште на путном правцу Амбарине-Бјелојевиће, као и на путном правцу Мојковац-Слатина - додају они.

Демократе поручују да ће се бавити ефикасном реконструкцијом водовода, те изградњом механизма за редовну испоруку воде домаћинствима у љетњем периоду.

 - С тим у вези, изградићемо адекватну канализациону мрежу у Јушковића потоку. У мјесној заједници Амбарине имамо проблем и са нерегулисаним атмосферским водама и планирали смо одлучно приступити ефикасном рјешавању овог проблема. Неће изостати ни наше ангажовање у рјешавању озбиљног еколошког проблема дивљих депонија, које су веома ружна слика нашег града. Уклањањем постојећих депонија, постављањем контејнера на адекватним мјестима и редовним одвожењем смећа, побољшаћемо еколошки стандард града. Бољем еколошком стандарду допринијећемо тако што ћемо радити и на заштити екосистема ријеке Лепешнице, као и на квалитетном регулисању корита ријеке Таре ка Гојаковићима - наводе они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:37