Demokrate / - logo
05/10/2022 u 19:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate: Od pet poslanika SNP-a svih pet završiše u DPS

Zloupotrebljavanje pitanja crkve svojstveno je Vladimiru Jokoviću, kojem, kao i jednom broju iskompromitovanih kadrova DPS-a, ništa nije sveto, istakli su u saopštenju

Demokratska Crna Gora je jedna od rijetkih partija koja je u vremenu izdaja, prelijetanja iz jednog političkog tabora u drugi i nepoštovanja izborne volje ostala dosljedna, principijelna i čistog obraza. Pa, tako niti jedan od nekoliko stotina javnih funkcionera Demokrata nije izdao, niti se bilo kom prodao, a od 5 poslanika SNP-a svih 5 završiše u DPS, saopštili su iz ove partije.

Prekrajanje izborne volje je vaša vještina, što je dobro poznato svim građanima Crne Gore. Međutim, istina je jednobrazna i nju niko ne može promijeniti, dodali su iz Demokratske Crne Gore.

- Tako ovo saopštenje predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića, koji je poznat po tome što je prošao put od DPS-ovog biznismena do DPS-ovog taster ministra, te čija je funkcija u novoj parlamentarnoj većini isključivo uslužna djelatnost DPS-u, doživljavamo kao izraz nemoći partije koja se na političkoj sceni Crne Gore permanentno gasi - ističu u saopštenju.

Zloupotrebljavanje pitanja crkve svojstveno je Vladimiru Jokoviću, kojem, kao i jednom broju iskompromitovanih kadrova DPS-a, ništa nije sveto, istakli su u saopštenju.

- Zato, Joković instrumentalizuje crkvu u dnevno-političkim prepucavanjima, ne bi li na taj način pokušao da opravda izdajničke poteze svoje partije, ali i da prikupi političke poene - navode DEmokrate

Međutim, kao kažu,  građani su svjesni da je Joković svoju političku čast i politički obraz bacio pod noge i iznajmio ih DPS-u onog trenutka kada je sa njima zaključio koalicioni sporazum.

- Politički ugled i politička istrajnost u borbi ne prodaju se za par izvršnih funkcija, koje, u ovom slučaju, SNP-u u rukama nijesu ostale ni 100 dana. To se ne prodaje ni za št ana ovom bijelom svijetu. Još veći problem i poniženje od samog potpisivanja sporazuma sa Milom Đukanovićem, jeste to što je Joković bio prinuđen da na izvršne funkcije vrati kadrove DPS-a. Tako je Denis Vukotić postavljen na mjesto državnog sekretara u Ministarstvu kulture i medija, Irma Selmanović imenovana je za savjetnicu potpredsjednika Vlade, a Damir Davidović imenovan je za državnog sekretara u Ministarstvu ekonomskog razvoja. DPS je pod svoje ponovo stavio Agenciju za nacionalnu bezbijednost. Vlada je donijela Rješenje o određivanju Zoje Bojanić Lalović za vršiteljku dužnosti direktorice Zavoda za školstvo, koja je prepoznata kao bivša direktorica podgoričke gimnazije, ali i kao članica Glavnog i Izvršnog odbora DPS-a, kao i Opštinskog odbora Podgorica. U istom mahu, određen je i Đuro Nikač za vršioca dužnosti direktora Uprave za ljudske resurse – takođe član Demokratske partije socijalista. Vlada je i Fond PIO predala DPS-u, kao i Upravu za ugljvodonike i brojne druge uprave, bordove i javna preduzeća - naveli su iz ove partije.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je kako su naveli, sa svojih 25 godina vršio funkciju portparola Socijalističke narodne partije, što je dovoljno rječito kada su u pitanju njegovi kvaliteti, dok je Joković sa svojih 45 ćutao, kako ne bi ugrozio privatni biznis - kupovanje patika u Kini za 8 eura i prodaja narodu Crne Gore po cijeni od 100 eura.

- Čini se da za njega razlika između riječi i parova obuće ne igra veliki značaj. Zato, poručujemo Vladimiru Jokoviću da je Aleksa Bečić bio portparol SNP-a, a ne bilo kojeg čovjeka. Na osnovu svih nesuvislosti i izmišljotina koje ste u javnost iznijeli, i analogno vašim optužbama uzvraćamo da Vladimir Joković očigledno nije portparol Vlade Crne Gore, već klasični portparol duvanske mafije! - kazali su.

Ako bismo išli još dalje u ocjenjivanju političke vrijednosti i logičnosti SNP-a i njenog predsjednika Vladimira Jokovića, podsjetili bismo na repliku koju je Vladimir Joković imao na izlaganje poslanice Zdenke Popović, u kojoj je tvrdio da je maloljetnik sa 30 godina, te da se uvijek izjašnjavao kao Srbin. Nije se dugo čekalo da se ta tvrdnja obori, jer je ubrzo objavljen video snimak koji je nedvosmisleno utvrdio da se lažno predstavljao, dodaje se.

Poštovani građani, ni glasa onima koji su vas prevarili, a svoju političku čast iznajmili DPS-u za par fotelja, na samo 100 dana, zaključili su.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:43