/ - Фото: Демократе
06/06/2022 u 11:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе СНП-у: Удружите се са ретроградном проалбанском УРА и уновчите своје десничарење

Како је Јоковић добио кредит од 220 000 еура, који ће с обзиром на рату од 120 еура отплаћивати у наредних 153 године, питају се Демократе

Демократе, на челу са Алексом Бечићем, поручиле су данас СНП-у да се удруже са ретроградном проалбанском УРА и тако уновче своје десничарење.

Саопштење Демократа преносимо у цјелости: 

Друга изборна конвенција Демократа у Пљевљима изазвала је паничну буку и бијес код оних којима је јасно шта она значи. А сви виде да значи да је бјежанија од избора Вучићевих, ретроградно-десничарских политичких субјеката СНП-УРА узалудна.

И то их је жестоко погодило, толико, да су се и по питању напада на највећи скуп једног политичког субјекта у новијој историји Пљеваља сложили и ујединили као око бјежања од избора или издајом воље грађана формиране нелегитимне Владе. Очекивано за нас, и хвала им на томе што потврђују све оно што мјесецима причамо. Тако да предлажемо СНП-у да се у Пљевљима удружи са легитимно-проалбанском УРА и тако покушају да своје десничарење уновче и у овој општини.

И сви напади би били чак и разумљиви, да међу нападачима нису и они из некад опозиционог, некад антирежимског СНП-а, који је данас похлепом и кратковидошћу свог руководства сведен да буде редар на скуповима ДПС-а.

Упркос томе што замо да морају, јер наредба је наредба, изненађује храброст да они којима је у Пљевљима остало гласача таман колико је на нашој Kонвенцији било људи у првом реду уопште скупе храброст да кажу нешто на ту тему. Зачуђујуће патетично и глупо, па чак и кад је од њих.  

Да су имали зрно разума, минимум политичке интелигенције, прије упуштања у овако глупу али комичну реакцију требали су погледати фотографију са њихове Kонвенције, којој је присуствовало не више од 30 делегата, који су бирали око 50 чланова Одбора. Па чак и заједно са коалиционим партнерима из УРА-е и ДПС-а не могу да скупе ни 300 делегата, а о 800 могу само да сањају.

Господо, боли вас цифра 800, боле вас хиљаде гласова Демократа у свакој општини, боли вас наш раст у сваком крају Црне Горе. Боли вас и пече математика, господо. Боли вас дубоко сазнање шта слиједи: да ћете сасвим сигурно кроз пар мјесеци краткотрајне отете власти опет бити опозиција.

И то ђутуре са онима са којима сте издали. И да вам убудуће циљ неће бити Влада, већ цензус. А како и да вас не боле ове слике са конвенција Демократа, кад ваше посланике грађани враћају и протјерују са готово свих догађаја?!

Него, да не дужимо више с оним што данас у Црној Гори свако зна и види, већ да се вратимо на питање од којег бјежите као од избора: како је Јоковић добио кредит од 220 000 еура, који ће с обзиром на рату од 120 еура отплаћивати у наредних – машала! - 153 године?

Да ли у томе лежи дио разлога највеће издаје изборне воље грађана у историји Црне Горе?

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 14:10