Poslanici Demokrata sa ambasadorom Kanade / Demokrate
23/02/2023 u 13:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Demokrate ugostile ambasadora Kanade

Sagovornici su istakli da je 27. februar ključan dan za inteziviranje demokratskih procesa u Crnoj Gori i da je izbor sudija Ustavnog suda test zrelosti za sve političke elite

Poslanici Demokrata u Skupštini Crne Gore, Valentina Minić i Dragan Krapović, u sjedištu Partije ugostili su nerezidentnog ambasadora Kanade u Crnoj Gori gospodina Žil Normana kao i savjetnika Ambasade za politička i ekonomska pitanja Vladana Miladinovića, saopšeno je iz Demokratske Crne Gore.

Sagovornici su istakli da je 27. februar ključan dan za inteziviranje demokratskih procesa u Crnoj Gori i da je izbor sudija Ustavnog suda test zrelosti za sve političke elite. A to uz ocjenu da je funkcionalnost institucija neophodna, pogotovo onih koji se staraju o zaštiti prava svih građana.

- Kada je u pitanju nefunkcionalnost institucija, mi smo taj problem aktuelizovali prvi, upravo prilikom izbora 43. Vlade Crne Gore kada smo odbili učešće jer smo vidjeli da taj projekat neće riješiti snažan problem blokade i v.d. stanja u brojnim institucijama. Tada smo pokazali da nam je rješavanje teških i nagomilanih problema naše države mnogo važnije od fotelja - istakao je Krapović.

Predstavnici Demokrata istakli su da su i predstojeći predsjednički izbori od velike važnosti za Crnu Goru, te da se na njima naša država treba konačno distancirati od politike kriminala i korupcije i politike ekstremnog nacionalizma i podjela. Odlučili smo da na njima nastupimo sa svojim kandidatom, kao dokazanim borcem za vrijednosti evropske, moderne i građanske države Crne Gore.

Naši gosti su zaključili da budućnost za Crnu Goru i kompletan prostor Zapadnog Balkana leži u snažnim evropskim i evroatlantskim vrijednostima te da je pohvalno što je naša država snažno stala uz spoljno bezbjedonosnu politiku svojih međunarodnih partnera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 21:25