/ - ФОТО: Демократе
18/02/2022 u 17:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: УРА покушавала да у Тужилачки савјет убаци ДПС кандидате

Истичу да је Бечић смијењен готово у тренутку одржавања сједнице Тужилачког савјета, на којој је биран ВД ВДТ-а

Демократе су саопштиле да кад су у питању реформе у Тужилаштву једино што је познато јесте то да су Дритан и Милош за ДПС, и да реформа у Црној Гори неће бити све док политичари ,,наполеонских амбиција" не схвате да немају подршку грађана и да је пуно ,,мачку говеђа глава".

- "Твитер посланици" координатора служби безбједности, којем нестају шлепери дувана пред очима, нека обрате пажњу на сљедеће чињенице: Одбор за политички систем, правосуђе и управу је кроз консултативно саслушање - јавну расправу и већи број амандмана спасио Тужилачки закон (који је Дритан скрпио по кафанама уз асистенцију регионално познатог лидера), и обезбиједио имплементацију више препорука Венецијанске  комисије, чиме је спријечена компромитација ове реформе у очима домаће и међународне јавности- наводе у саопштењу.

Истичу да је Бечић смијењен готово у тренутку одржавања сједнице Тужилачког савјета, на којој је биран ВД ВДТ-а.

- Жељело се ући у зону да нема ко да прогласи члана ТС, који предсједава Тужилачким савјетом. Да није у последњем дану пред своје разрјесење господин Бечић прогласио господју  Јовановиц за предсједницу Тужилачког савјета он би био блокиран, а Катнић не би био смијењен. Сад је јасно зашто су Дритан и Милош својевремено пожуривали заказивање сједнице Одбора, без претходног дијалога, како би изабрали Тужилачки савјет, онако како су, на брзину и препад, без дијалога, изабрали и предсједника Државне изборне комисије, са ДПС-ом- наводе у саопштењу.

Поручују да је УРА  сво вријеме покушавала да у Тужилачки савјет убаци ДПС кандидате, на исти начин како су изабрали предсједника ДИК-а.

- Да је Савјет изабран у јулу браћа Абазовића и Катнић би и даље ведрила и облачила  Црном Гором. Ура показује лицемјерство прве врсте, прави власт са онима који су гласали против тужилачког закона, на који се Ура позива, и са онима који су изашли из сале кад се бирао ТС. Театар апсурда. Срушили су парламентарну већину која је срушила Катнића, њихова Изногуд политика је довела до продаје свих бирача Уре ДПС-у. Смјеном Бечића ова Изногуд партија враћа дугове Катнићу. Да подсјетимо Ура је једина Партија на коју није кидисао бивши СДТ, сад видимо и због чега- наводе, поред осталог, у саопштењу.

Поручују: "Ако наставе овако Дритан и Милош биће традиционални издајници. За 16 мјесеци Конатар и екипа су били уздржани 176 пута. Уздржана је била жута коалиција ДПС-УРА и када се гласало о разрјешењу Абазовића са мјеста потпредсједника Владе. ДПС сачувао Абазовића, а заједно са Уром смијенио Бечића. Све је јасно, да јасније не може бити".

- Кад је Абазовић видио да је ствар готова, да је довршен процес, да ће Тужилачки савјет примијенити Устав и закон, и утврдити престанак функције тужиоцима, у маниру јефтиног политиканта, је заказао пресс конференцију, са циљем да ушићари који незаслужени поен, а заправо је нанио штету самом Тужилачком савјету покушајем, без и трунке основе, да га политички унизи и својата. Заиста трагикомично и јефтино ДПС политиканство. Да на крају ову Изногуд политику поздравимо ријечима:,, Нећеш бити предсједник умјесто предсједника" и смањи своју жеђ за влашћу, јер је толика потреба да влада цијелом Црном Гором неко ко нема ни цензус, опасна и за њега, и за Црну Гору- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:27