/ - фото илустрација
18/04/2022 u 16:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Зарад пар функција, актери преваре преузеће жиг издаје револуције

Што се грбо роди – вријеме не исправи: чак и да се ово политичко ругло у изведби Абазовића и Јоковића неким случајем и оваплоти у 43. Владу, судбина му је унапријед одређена, наводе у саопштењу

Демократе су саопштиле да је данас је више него иначе видљиво "а ким то трговци народне воље планирају да “реформишу” правосуђе, “одблокирају” европски пут Црне Горе и “ослободе” институције".

- Са онима чији је производ бивша предсједница Врховног Суда, фрешко ухапшена у покушају бјекства Весна Меденица, чији скандал ових дана потреса друштво. Са онима чији су производ разноразне коверте, снимци, лименке, рамаде, петље… у једном: гигантски систем ендемске корупције који је потпуно заробио ово друштво. То је тај “еманципаторски” мега план Абазовића, и придруженог му Јоковића који ових дана пролази топлог зеца од будућих коалиционих партнера као својеврстан испит спремности на понижење. То је та велика понуда магле за грађане Црне Горе- наводе Демократе.

Како су саопштили, "на крају се као и увијек све сведе на истину: зарад пар краткотрајних функција, актери преваре вијека преузеће вјечни жиг издаје величанствене друштвене револуције која је крунисана изборном побједом 30. августа. Величанствене, јер је била мирна, достојанствена, демократска, и што је рођена из наде и вјере стотина хиљада људи да ова земља може и мора боље".

- Међутим, што се грбо роди – вријеме не исправи: чак и да се ово политичко ругло у изведби Абазовића и Јоковића неким случајем и оваплоти у 43. Владу Црне Горе, судбина му је унапријед одређена. Имаћемо дисфункционалну, унутар себе сукобљену скупину интересних кланова која ће свој кратки и неуспјешни вијек у коначном завршити онда када то пожели нико други до ДПС, од чије ће воље зависити сваки детаљ те трагикомичне приче. А кад имамо такву констелацију односа, и успјех “реформи и интеграција” које нам, за рачун оних које грађани све јаче одбацују на сваким изборима, гласно продају политички аматери је јасан: резултатска катаклизма, изгубљено вријеме за Црну Гору, повратак на челне правосудне функције оних којима је Весна Меденица била својеврсна мама јустиција, повратак на мјеста одлучивања кадрова из ДПС-а, односно оних који су бирали и подржавали Весну Меденицу, и потрошена друштвена енергија- наводе у саопштењу.

Поручују: "Али, ако већ Абазовић који је политички продукт позитивних лабораторија чувених по својој гравитацији према ДПС-у нема обавезу према грађанима, макар је морао имати СНП који је деценијама био партија утемељена у борби грађана"

- Но, умјесто крунисања вишедеценијске борбе, СНП од којег је само остало руководство партије ипак је изабрао да на крају свог политичког пута коначно угаси глад и жеђ за функцијама. Да мизерија буде већа, и они су свјесни да је то само на кратко - наводе саопштењем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:02