Демократе, лого / - Демократе, лого
16/09/2021 u 13:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Жели ли УРА да поручи да jе договор и стабилизациjа парламентарне већине лоша ствар за Црну Гору?

Колико стоjе оптужбе да смо гладни фотеља наjбоље обjашњава то да долазе од оних коjи су са четири мандата запосjели све што jе било могуће, и позапошљавали кога год су имали, казале су Демократе

Након што су из ГП УРА упутили саопштење како су Демократама важније министарске фотеље значајније од реформи у Тужилаштву и борбе против организованог криминала и корупције, овим поводом су се огласили из Демократске Црне Горе.

Умjесто да колеге из ГП УРА сходно прокламованим европским, грађанским, конструктивним и широким политикама какве тврде да воде, поздраве договор два наjвећа субjекта у владаjућоj већини коjи значи превазилажење кризе и стабилизациjу Владе Црне Горе коjа се налази пред генерациjским изазовима, из њихових редова jутрос добиjамо веома кисjело и некако љуткасто саопштење коjе на рачун партнера износи оптужбе како су “министарске фотеље значаjниjе од реформи у Тужилаштву и борбе против организованог криминала и корупциjе”., казали су из Демократске Црне Горе.

Жели ли ово УРА да нам поручи да jе договор и стабилизациjа парламентарне већине лоша ствар за Црну Гору? – упитале су Демократе.

За почетак, приjе него се дотакнемо “глади за фотељама”, да поручимо и ГП УРА: апсолутно ћемо бити чувари споразума чиjи смо идеjни творци и аутори сваког слова Споразума насталог у кабинету предсjедника Демократа, jер jе таj Споразум за Демократе закон, и нећемо дозволити ником да jефтине политичке поене капитализуjе путем спинова и наjjефтиниjих могућих политикантских игрица коjима покушаваjу заслуге приграбити за себе. Исто, дакле, као у случаjу Цетиња: борити се да до устоличења не дође, а онда неистинама стварати криву слику у jавности коjа ама баш никако не одговара стварним догађаjима, додају у саопштењу.

А сад да видимо на чему се то базираjу оптужбе наших мањих партнера из владаjуће већине, додају они.

О каквоj се принципиjелности ради наjбоље свjедочи примjер да су приjе само неколико дана из ГП УРА тврдили да подржаваjу договоре два наjвећа субjекта, дочим сада, кад jе ДФ пристао на реконструкциjу Владе, стиже напад. И то од оних коjи су са ДФ писали jедну и другу верзиjу тужилачких закона. Кисjелост коjа се jедноставно не може не примиjетити свjедочи пропалоj нади ГП УРА да ће неко други преузети кривицу за рушење Владе, док би се они у том случаjу могли измигољити а ипак остварити циљ. Жалимо случаj.

Колико стоjе оптужбе да смо гладни фотеља наjбоље обjашњава то да долазе од оних коjи су са четири мандата запосjели све што jе било могуће, и позапошљавали кога год су имали. Демократе су, кажу, “гладне фотеља”, а jедни смо од 37 посланика коjи од почетка подржаваjу Владу, а нити jедно министарство. Немоjмо, партнери, преочигледно jе.

Колико су наши партнери из ГП УРА љути свjедочи и нагли и нимало логични заокрет поводом Тужилачког савjета. Док ми мjесецима причамо да се ту ствари мораjу урадити без грешке тако што ће бити изабрани непартиjски људи, УРА нас оптужуjе да опструирамо, а сад кад jе и то на путу да буде у наjкраћем року готово, сад jе то одjедном калкулациjа? Па партнери, да ниjе пресмиjешно било би тужно и то много тужниjе од ваших излива љубави вашем, како сами рекосте, брату Катнићу.

Колико су тек фантазмагоричне оптужбе да договор Демократа и ДФ-а штети борби против организованог криминала и корупциjе наjбоље говори наjвећи изазов коjи jе ова земља имала у последњих неколико година: устоличење на Цетињу. Процjена ситуациjе, чврстина, спремност, способност и снага су били наши, а шта jе осим опструкциjа циjеле акциjе било УРА-ино у циjелоj гунгули, грађани су видjели сами. Остала jе само jедна непознаница, ко jе више жалио због успjешне акциjе, УРА или Вељовић, ДПС или ваши одборници и потпредсjедници, коjи су jавно подржали ставове ДПС-а и гласали за њихове предлоге у цетињском Парламенту.

Него хаjде да овако контекстуализуjемо ствари: зар што jача и стабилниjа Влада управо не би одговарала онима коjи су одлучни да се боре против криминала и корупциjе? Чему онда ова кисjелост, партнери, уколико треба да добиjемо стабилну Владу, без трзавица, приjетње рушењем и слично? Или jе ипак нешто друго приоритет а борба против криминала само маркетинг за jавност?

Прича да се може борити против криминала из позициjе слабе и неизвjесне Владе jе прича за дjецу предшколског узраста. Коначно, оптужуjу нас они коjи су свог друга, Симиjановића, представили као специjалног изасланика Сjедињених америчких држава да би 37 посланика већине избацили из Владе Црне Горе. Сад, када се и таj аспект руши на начин што се Влада оснажуjе и стабилизуjе да ради у пуном капацитету, сад нам не ваља? Партнери, саопштење вам просто вришти нелогичностима, љутином, а на моманте и тешким лицемjерjем.

За краj, како кажу,  у потпуности се слажу да Црна Гора мора бити европска, грађанска и еколошка држава. И у том циљу предлажу да се, уз нјихову пуну подршку дакако, прихвате посла у министарству екологиjе и заштите животне средине, jер не виде како то као партиjа зелених касните обавити из сектора безбjедности, а жао нам jе да ваши потенциjали не дођу до изражаjа jер смо ми мало друштво велике запуштености и потребан нам jе сваки способан човjек.

Такође, из свега овога произилази закључак, ако Демократе, СНП, Права, ДФ немаjу већину, онда jе има Ура са ДПС. Па са срећом другари.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:44