Лого Демос / - Лого Демос
09/03/2022 u 11:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демос: Не дозволити да се лебдеће стање државе приземљује повратком ДПС-а

Из Демоса оцјењују да треба изучити и могућност формирања техничке владе ограниченог мандата у ширем политичком спектру

Анализирајући актуелне политичке процесе у земљи Предсједништво ДЕМОС-а је на данашњој сједници указало на вишеструке ризике начина формирања нове владе назване мањинском, саопштено је из те странке.

- Подсјећајући да се започети политички процес одвија ван елементарних координати изборног резултата 30. августа Предсједништво упозорава и на појаве отвореног обмањивања јавности којим се прикрива повратак на власт субјеката ендемске корупције и криминала претходног режима, иначе у иностранству обиљежених и као креатора ткз. хибридног друштва. Наиме, велико је обмањивање грађана да се ДПС не враћа на власт тиме што формално можда неће бити у влади. Сасвим је јасно да влада може законским иницијативама водити унтрашњу и спољну политику једино и зависно од већинске воље у парламенту, очигледно ДПС-а - НАВОДЕ ОНИ.

Предсједништво Демоса је указало да започети процес води политичкој коалицији двије странке - "до јуче из парламетарне већине конституисане на великој демократској антикорупционашкој побједи 30. августа – са управо снагама пораженим на истим изборима".

- Указујући на последице сада новог експеримента, и неопходности престанка претварања државне политике у нови ријалити шоу, овога пута са познатим носиоцима корупције и пратеће сиве зоне подземља, Предсједништво ДЕМОС-а апелује на УРУ и СНП да у даљем политичком процесу усмјере начин формирања владе према снагама доскорашње парламентане већине, овога пута у колегијалном и правом методу рада, зашто су се, уосталом, много пута вербално залагали - наводи се у саопштењу.

Из Демоса оцјењују да треба изучити и могућност формирања техничке владе ограниченог мандата у ширем политичком спектру чиме би се онемогућила планирана "политичка мајоризација поражених ДПС и њихових сарадника".

- Предсједништво указује и на потребу повећане одговорности свих политичких субјеката као и извлачења поука из тешког искуства са претходним владиним експериментом јер се без тога ризикује још једна изгубљена година као нови поклон несанкционисаним носиоцима корупције и дефинитиван пораз велике побједе 30. августа - додаје се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ДЕМОСДПС
28. april 2024 20:22