Лого Демос / - Лого Демос
15/12/2021 u 17:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДЕМОС: Непознат домашај данашње иницијативе

Уколико се ради о овом другом сценарију, потребно је до краја саопштити начин политичког организовања који би довео до овог циљa, наводе они

У ДЕМОС-у истичу да поздрављају сва окупљања на којима се прокламују неспорне демократске вриједности, макар оне биле општег карактера, али да им остаје непознат пројектовани домашај иницијативе о потписивању данашњег Меморандума о сарадњи.

Они сматрају да "би било би добро појаснити да ли се ради о домашају прокламовања политичке декларације и одређене демократске едукације или се на тим основама подразумијева наставак политичког процеса, чија је намјера преузимање одговорности за вођење државних послова с циљем изласка из дубоке функционалне и вриједносне кризе друштва".

-Уколико се ради о овом другом сценарију, потребно је до краја саопштити начин политичког организовања који би довео до овог циља. Не би било добро да се једна иницијатива, неспорна у начелним одредбама, због своје недоречености брзо загуби и тако претвори у алиби за нечију неспособност одговора на ургентне, конкретне и готово драматичне проблеме који тренутно паралишу црногорско друштво-саопштили су из ДЕМОС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:46