Лого Демос / - Лого Демос
17/01/2022 u 19:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демос: Предлог коалиције "Црно на бијело" реализовати уз уважавање свих компоненти парламентарне већине

Из Демоса су казали да остаjу досљедно при почетном ставу коjи одговара вољи грађана

Предлог коалициjе Црно на биjело за формирање нове Владе треба реализовати колегиjалним и коректним договором у парламентарноj већини и уз уважавање свих њених компоненти, казали су из Демоса, преноси Мина.

Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић поручио jе да коалициjа Црно на Биjело нуди концепт мањинске владе без Демократске партиjе социjалиста и Демократског фронта, наводећи да jе то начин да се одблокира европски пут Црне Горе.

Из Демоса су рекли да се, за разлику од премиjера Здравка Кривокапића коjи jе мањинску владу назвао чином невиђене политичке корупциjе, опредjељуjу “да се став коалициjе Црно на биjело за формирање нове владе реализуjе колегиjалним и коректним договором у парламентарноj већини и уз уважавање свих компоненти парламентарне већине”.

- Оваj jедино познат модел демократским друштвима треба у могућоj мjери поред парламентарне већине проширити са некорумпираним сегметима из опозициjе, у првом реду из странка мањина - наводи се у саопштењу.

Из Демоса су казали да остаjу досљедно при почетном ставу коjи одговара вољи грађана.

- Парламентарна већина треба коначно постићи метод и атмосферу заjедничког рада и на тим основама постићи договор о модалитетима изласка из дубоке кризе - каже се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:34