Лого Демоса / Лого Демоса - Лого ДемосаЛого ДемосаЛого Демоса
12/02/2022 u 12:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДЕМОС: Пронаћи рјешење у оквиру парламентарне већине

Како су истакли, премијер Кривокапић и потпредсједник Абазовић имају највећу одговорност да спријече ову последњу неславну фазу

ДЕМОС доследно политички заступа да обавезе према израженој вољи грађана прије годину и по данас захтијевају двије хитне политичке иницијативе.

 - Прво, умјесто хероизовања својих партијских страна након у многим сегментима неуспјеха власти, много је боље да се озбиљношћу нађе заједничко алтернативно рјешење у оквиру парламентарне већине. Друго, да се влада, која је својом авантуристичком неспособношћу, част изузецима у њој, знатно допринијела неуспјеху нове власти се макар у оставци  приведе  јавно одговорним нормама и тако избјегне нове компромитације и против правне радње са потенцијално кривичним епилозима - наводе из ове партије.

Како су истакли, премијер Кривокапић и потпредсједник Абазовић имају највећу одговорност да спријече ову последњу неславну фазу. 

 - У противном, без ова два политичка правца, отвара се простор за повратак претходног система култа личности, са окружењима безличних поданика, националних и социјалних  подјела, аутократије и поновног циничног покушаја друштвеног консензуса за утемељење система корупције и криминала - закључују из ДЕМОС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:47