Демократски фронт, лого / - фото. ДФ, Фејсбук
04/08/2022 u 09:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DF: Bilo je pitanje dana kada će akteri iz Abazovićeve Vlade proglasiti sopstveni kraj

I dobro bi bilo, kako ističu, da se još ovih par sjednica, koje su im preostale, Abazović i ministri vrate na model rada Zdravka Krivokapića i njegovog održavanja sjednice Vlade putem vajber grupe

DF je od prvog dana formiranja Vlade Dritana Abazovića jasno saopštio da je ona osuđena na propast, i da je bilo samo pitanje dana kad će njeni akteri proglasiti sopstveni kraj. Jučerašnjom sjednicom Vlade, kako ističu iz ovog političkog saveza,  i definitivno je krahirala politika nedobronamjernog miješanja stranih ambasada u procese izbora Vlade.

- Ovog puta se u raspadu druge ambasadorske Vlade otišlo čak dalje nego prilikom urušavanja prve, Krivokapićeve. Juče je crnogorska javnost suočena i sa ozbiljnim optužbama  premijera Abazovića da je ministar odbrane i koordinator svih službi bezbjednosti, Raško Konjević, naručio njegovo ubistvo. Ukoliko tome dodamo i ranije optužbe premijera Abazovića da su neki ministri i poslanici, koji podržavaju ovu Vladu, povezani sa kriminalnim klanovima, onda je više nego jasno da se samo čekala prva prilika da se javnost obavijesti kako je Abazovićeva Vlada završila svoj rad - navode oni.

I dobro bi bilo, kako ističu, da se još ovih par sjednica, koje su im preostale, Abazović i ministri vrate na model rada Zdravka Krivokapića i njegovog održavanja sjednice Vlade putem vajber grupe.

- Jer, ako ovako nastave, ne isključujemo ni mogućnost da će biti ranjenih na sljedećem njihovom viđenju. Svakome je jasno, i da nije bilo potpisivanja TU, da bi se ova Vlada, formirana od strane pojedinih međunarodnih adresa, a na konstrukcionoj grešci nepoštovanja volje većine i demokratskih principa, svakako raspala i prije isteka 100 dana. DF smatra da izlaz iz kulminirajuće krize treba tražiti u modelu resetovanja odnosa parlamentarne većine od 30. avgusta i stranaka manjinskih naroda, kako bi kroz formiranje  tehničke Vlade bili stvoreni preduslovi za  pripremu i organizovanje prijevremenih parlamentarnih, predsjedničkih i lokalnih izbora - dodaju  iz DF-a.

Kako zaključuju, poučeni dosadašnjim lošim iskustvom, za sve buduće procese u Crnoj Gori bilo bi važno da ovdašnji politički činioci sve odluke donose u vlastitoj kući, i da ne traže „pomoć” bilo koje inostrane adrese, inače nam nema spasa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. septembar 2022 14:35