Демократски фронт, лого / - фото. ДФ, Фејсбук
27/07/2021 u 16:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ Будва: Демократе неће споразум са ДФ-ом јер хоће са ДПС-ом

Грађани су на последњих изборима добро препознали ко је изазвао кризу власти у претходном мандату као и то да је Црногорска дјеловала по инструкцијама Демократа не би ли смијенили Царевића и ДФ

Из ДФ Будва саопштили су да  Демократе неће споразум са ДФ-ом јер хоће са ДПС-ом.

-Општински одбор Демораката Будва одбио је да потпише коалициони споразум са ДФ у Будви из разлога јер је у члану 6 прописано да се потписници обавезују на потпуно поштовање изборне воље грађана и да неће сарађивати и дјеловати у било ком облику са Демократском партијом социјалиста која је највећи кривац за опште стање у којем се налази Општина Будва и њени грађани, као и то да неће сарађивати и правити непринципијеле договоре са другим партијама које су у политичком смислу сарађивале и дијеле политичку и другу одговорност са ДПС-ом. Позивајући се на наводно „одсуство принципа“ у тексту, покушали су да замаскирају истину да они ипак хоће са ДПС-ом и јасно је да не желе да ставе потпис на документ који гарантује да се ова организована криминална група никада више неће вратити на власт у нашем граду. Споразум је гарант поштовања изборне воље грађана и садржи одреднице да се власт формира на основу изборног резултата, са чим Демократе очигледно имају проблем јер су их грађани на изборима казнили за лош рад у претходном периоду а Демократски фронт наградили за заступање интереса грађана-наводе у саопшзењу.

Додају да је то неумољива чињеница коју не може да пониште саопштења, лични анимозитети, фрустрација, напади и исконтруисане афере које долазе од Демократа према господину Царевићу. 

-Господину Крсту Радовићу желимо да освјежимо памћење да је небулоза да за себе није захтијевао  функцију  након августовских избора јер је изабран за предсједника Скупштине Општине Будва. По изборном резултату то мјесто је припадало изборној листи коју је предводио Марко Царевић, али смо и на тај начин жељели да на своју штету пружимо руку Демократама и дамо им шансу да не буду реметилачки фактор власти како су то били од првог дана када је Царевић ступио на дужност. Прије него се позове Радовић следећи пут на принципе нека мало боље погледа изборни резултат јер му субјективни доживљај политичке снаге није у корелацији са изборним резултатом. А што се тиче одсуства принципа из споразума, разумијемо да господин Радовић није познат по читању материјала па је прескочио да прочита преамбулу споразума и члан 2 у којој се децидно наводе принципи успостављања и а вршења власти. Најважнији принцип у споразума јесте да нема коалиције са ДПС-ом и са тим Демократе имају проблем јер видимо да се припремају за загрљај са ОКГ-наводе из ДФ Будва.

Истичу да је то све више видљиво у честим и срдачним сусретима њиховог лидера са Милом Ђукановићем, који се састају чешће међусобно него са члановима својих породица. 

-Када смо већ код принципа иронично је да се Демократе позивају на то јер до данашњег дана нисмо чули нити један принцип за који се ова партија залаже, односно којим језиком говоре, којим писмом пишу, којој цркви припадају, да ли је за њих Косово саставни дио Србије, да ли су за НАТО и у коначном да ли ће правити коалицију са ДПС-ом у наредном периоду. Што се тиче тврдњи да су 2019. године показали ширину када су „уступили“ мјесто предсједника општине, односно када је извршена ротација, опет морамо да им освјежимо памћење да се не ради о њиховој доброј вољи већ о изборном резултату и да је тада дошло и до ротације на мјесту предсједника скупштине, па је тако ДФ препустио мјесто Демократама и управо је господин Радовић сјео на мјесто предсједника скупштина. Хвалећи се да сте одржали ријеч најбоље говори о вама, јер као да сте се и сами изнендаили зашто је то тако. Држати се дате ријечи у Црној Гори је било основ понашања и то нико није морао понављати нити истицати, јер се подразумијевало. Нисмо заборавили на који начин је господин Краповић молио да буде предсједник општине и то да је у скоро пред поноћ отишао код Царевића кући како би га замолио да буде први предсједник након избора 2016. године. Прве двије године мандата ДФ није повукао нити један потез против Краповића или Демократа а одмах након што је Царевић ступио на дужност кренули су напади Демократа на њега и ДФ, стварајући тиме неодрживу атмосферу кризе опструкције и политичких сукоба-наводе они.

Додају да оно што је  индикативно јесте да  Демократе поново наступају као адвокати Црногорске која је била извођач радова за политичку корупцију и промјену изборне воље.

-Грађани су на последњих изборима добро препознали ко је изазвао кризу власти у претходном мандату као и то да је Црногорска дјеловала по инструкцијама Демократа не би ли смијенили Царевића и ДФ. Овај јефтини политички трик није прошао код грађана о чему свједочи изборни резултат. Немојте мислити да су грађани слијепи код очију и да нису прокужили ову дуплу игру са ДПС-ом коју како видимо и даље играте. Како видимо сада сте стављате у одбрану СНП, Праве, Уре и других партија за које кажете да неће да сарађују са нама, заборављајући да смо са већином од њих наступали заједнички на изборима, пружајући им руку сарадње јер уважамо све што је њихово часно чланство урадило против ДПС свих ових 30 година. Међутим, поједини представници ових партија, који су након избора почели са уцјенама зарад личне промоције и фотеља, искључиво вођени личним интересом,  су ове партје искључиле из власти јер ДФ нико не може да уцјењује нити условљава. То није пошло за руком криминалном режиму Мила Ђукановића па неће ни ловцима на фотеље после 30.августа-сматрају они.

Са жаљењем констатују  да је чланство ових партија обмануто и да им се сервира погрешна слика због чега се као таоци држе у личним интересима које неко жели да оствари преко њихових леђа.

-Наводна забринутост Демократа за ове партије није ништа друго него покушај да се искористе као монете за поткусуривање са ДФ-ом. Када прочитамо колико кукају за СНП питамо се зашто и даље нису у тој партији него су је разбили након пораза на конгресу. Уколико Демократе толико брину о њима, зашто их нису примили на њихову листу, дали им загарантоване одборничке мандате како смо то ми урадили и зашто их у крајњем не приме у власт са своје квоте као што смо то ми урадили у претходном мандату. Када смо код сумњивих инвеститора, протокола и другим подметањима којима се бавите, објасните ви грађанима на који начин сте стекли вриједну имовину, депозите од близу милион еура, бројне некретнине, фирме, како сте уцртавали и градили зграде за продају у вријеме ДПС-а, са ким сте били у пословним односима. Објасните зашто су одборници ДПС, у вријеме када су имали апсолутну власт,  донијели одлуку о размјерни неурбанизованог земљишта за урбанизовано у Бечићима у вриједности 1 на према 1 вашем високом функционеру. Објасните народу како је могуће да је у самом центру града никла вишеспратница на дивље у вријеме мандата Краповића за коју није плаћен један једини цент комуналија иако за то постоји скупштинска одлука, а да се са друге стране Демократе громогласно залажу против дивље градње. Објасните грађанима по ком је то дигитрону могуће да метар квадратни неурбанизованог земљишта у Мажићима вриједи исто као метар квадратни урбанизованог земљишта у Бечићима-поручују они.

По њима, како кажу,  то је једино могуће када је дигитрон у рукама организоване криминалне групе зване ДПС са којима сте очито давно успоставили пословни однос који сада желите да крунишете и политичком коалицијом.

-Бројке су господо из Демократа неумољиве и одредиле су свакоме мјеру политичке подршке и снаге, тако да вам неће проћи поновни покушај прекрајања изборне воље. Као што видимо, непотписивањем споразума ви сте се између ДФ и ДПС изабрали ДПС и нека вам је са срећом. Добро је да грађани коначно виде ваше „принципе“ и да знају да сте изиграли њихово повјерење. Да би грађани у потпуности били у прилици да демаскирају сва ваша подметања, јавно стављамо на увид споразум који су чланице ДФ потписале и обавезале се да никада и ни у ком случају неће сарађивати са ДПС-ом, поштујући изборну вољу грађана као основно начело демократије. Вјерујемо да је после свега свима у Црној Гори јасно да сте ви, а не господин Царевић, искључиви кривци за стално изазивање кризе у Будви, констатнтно покушавајући да мијењате изборну вољу грађана баш како је то радио ДПС свих ових година. Према томе, проблем је господине Радовићу и господо Демократа у вама јер ви хоћете са ДПС-ом а ми никада нећемо. Проблем је јер сте ви иста страна исте медаље. Одбијате да потпишете споразум са ДФ јер сте очигледно склопили тајни пакт са ДПС-о-закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:41