Демократски фронт, лого
02/07/2021 u 18:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ Будва: На помолу нова непринципијелна коалиција

ДФ Будва: На помолу нова непринципијелна коалиција

Неусвајање извјештаја о раду предсједника Општине и органа локалне управе Демократски Фронт тумачи као стварање неке нове и непринципијелне коалиције која за циљ има смјену легално и легитимно изабраног предсједника Опстине Будва Марка Царевића са те функције, саопштено је из будванског ДФ-а.

Подсјећамо, на сједници локалног парламента данас није усвојен извјештај о раду, а накнадно је одборница Покрета за промјене саопштила да је грешком била уздржана и да ће на наредној сједници тражити да се понови гласање.

Из ДФ-а Будва кажу да су грађани оцијенили Царевићев рад на изборима на којима је освојио 5.800 гласова односно 42 одсто подршке

-Срамно је што су поједини одборници који су добили мандат управо са листе чији је пуни назив био: Марко Бато Царевић - За будућност Будве, заборавили на ту чињеницу. Неизгласавањем извјештаја о раду за годину када је ДПС политичком корупцијом са батинашким одредима полиције и параполиције извршио нелегални смјену власти, својеврсна је подршка свему што је ДПС урадио прошле године. Тиме су се ставили на страну оних који су купили одборника и бацали сузавац на грађане, одборнике и функционере. Данас за усвајање извјештаја нису гласали одборници Демократа, СНП, Праве ЦГ, ДПС, УРЕ, СД, СДП и Црногорске и што се нас тиче ради се о коалиционом загрљају јер очигледно исто мисле- кажу из ДФ-а.

Посебно је, како су навели, иронично што су овим Демократе гласали против извјештаја о раду својих кадрова који су секретари и функционери и тиме истима ускратили повјерење. 

-Уколико је неком жеља подмукла смјена предсједника Општине онда би било елементарно пристојно да се ствари назову правим именом и да се мандат врати грађанима на поновно одлучивање јер држати цио град као талац нечијих личних амбиција, сујете, политикантства је некоректно и нема тих флоскула и лажне забринутости која то може оправдати. Узимајући у обзир извињење одборнице ПЗП и најаву о поновном гласању, сви они који су потрчали да траже смјену Царевића су открили своје намјере које у својој политичкој небитности сигурно неће моћи да остваре. Нисмо дозволили промјену изборне воље прошле године па нећемо ни ове. Данас је постало свима кристално јасно ко у Будви константно изазива политичку кризу и ко је кривац за нефункционисање локалне власти- наводе из ДФ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 15:43