фото: ДНП / - фото: ДНП
24/02/2022 u 14:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ ће се оштро супроставити било којем прекрајању изборне воње

Кнежевић је истакао да је једино прихватљив договор унутар парламентарне већине, уз евентуално учешће представника мањинских народа

На синоћ одржаној сједници Општинског одбора ДНП – Даниловград, у проширеном саставу, којој су присуствовали један од лидера ДФ-а, и предсједник партије, Милан Кнежевић, као и потпресједник ДНП и посланик, Драган Бојовић, расправљало се о различитим модалитетима рјешавања институционалне кризе, која је почетком фебруара ове године резултирала изгласавањем неповјерења Влади. Изнесен је јасан став да  ће се ДНП и ДФ оштро супроставити било којем прекрајању изборне воље грађана и склапању коруптивних аранжмана са ДПС-ом.

Кнежевић је истакао да је једино прихватљив договор унутар парламентарне већине, уз евентуално учешће представника мањинских народа, те да, уколико до договора не дође, треба изгласати техничку Владу која би припремила изборе.

Он је нагласио да, у том случају, треба организовати не само ванредне парламентарне, већ и ванредне предсједничке изборе, јер је Мило Ђукановић генератор и водећи протагониста нестабилности и политичке корупције у земљи. 

Према ријечима потпредсједника партије Драгана Бојовића, још није бивало у политичкој теорији и пракси да једна партија, или више партија власти, у сред мандата, иницирају склапање аранжмана са опозицијом, и то опозицијом коју чини бивши аутократски режим који смо с муком побиједили на изборима.

Таквим аранжманом, констатовао је Бојовић, била би нарушена сва демократска правила, и сва правила политичког живота, и директно погажена изборна воља грађана.

На сједници је иницирано да данас, 24. фебруара, у 18.30 часова, ДНП Даниловград, заједно са  колегама из ДФ-а, али и свим осталим грађанима који су дали свој глас против бившег режима, блокира саобраћајницу Подгорица – Даниловрад, код кружног тока у Спужу.

Једночасовна блокада послужиће као порука и опомена сваком ко покуша да прекроји и изневјери изборну вољу грађана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:42