Демократски фронт, лого / - фото. ДФ, Фејсбук
21/07/2021 u 18:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Демократама опао рејтинг, кренули у борбу да сачувају фотеље

Из ДФ напомињу да jе Бечић, чак и у свом ,,магистарском раду”, како кажу, “преписао 21,4 одсто из туђих радова и 29,5 одсто из свога дипломског рада

Демократе су схватиле да jе њихов реjтинг толико опао, да на изборима више не би могли досегнути ни десет посто, зато су кренули у борбу да сачуваjу позициjе и фотеље без избора, саопштили су из Демократског Фронта реагуjући на  изjаву Демократске Црне Горе да ДФ и ДПС играjу заjедничку пинг-понг политику.

– Када им jе постало jасно да ДФ више неће дозволити да 32,5 посто гласова грађана Црне Горе буде сервирано на тацни Демократама, како би они потом са Здравком Кривокапићем наставили да раде све супротно од изборне воље грађана, кренули су у прљаву кампању – наводи се у саопштењу. 

Како су истакли, констатациjа да –ДФ не може ни са ким и да jе за пет минута прогласио Здравка Кривокапића за издаjника” jе лицемjерство, jер су, како кажу,  Демократе 30. августа, са побjедничке бине коалициjе ,,За будућност Црне Горе– украле Здравка и с њим већ сjутрадан, таjно, потписале коалициони споразум.

– Тачно jе да jе он био носилац наше листе, тачно jе да му се Алекса у кампањи ниjе jављао на телефон, тачно jе да jе циjену тог првог контакта Кривокапић платио оним споразумом коjи jе потписао криjући од нас, али jе тачно и то да ми имамо право и да предложимо новог премиjера и замиjенимо некога ко jе промиjенио дрес. Но, поступак Алексе Бечића, коjи жели да уз сломљеног Кривокапића присвоjи и двотрећинску вољу парламентарне већине, не изненађуjе, jер jе то његов стил рада – додаjе се у саопштењу.

Из ДФ напомињу да jе Бечић,  чак и у свом ,,магистарском раду– како кажу, –преписао 21,4 одсто из туђих радова и 29,5 одсто из свога дипломског рада”.

– Преписао jе и 99 одсто своjе политике, што од ДПС, што од неких организациjа и фондациjа, чиме jе раскинуо са дотадашњом властитом патриотском политиком коjа jе бранила мостове од НАТО бомби, подржавала заjедничку државу, обећавала тробоjку Подгорици.. – поручуjу у саопштењу.

Такође, додаjу, ових дана jе на сцени синхронизована акциjа организовања састанака Здравка Кривокапића са Милом Ђукановићем гдjе се на дневном нивоу договараjу поjединачна именовања амбасадора и постављења официра у МО и ВЦГ.

– Дакле, трио Ђукановић-Кривокапић-Бечић, чиjа сарадња се трасира у неким амбасадама, жели на превару да направи неку нову већину. На том путу преваре им стоjи ДФ, и шаљемо jасну поруку – узалудан вам jе труд, побjеду од 30. августа бранићемо и одбранићемо. Ми смо се jедини смjели супротставити ДПС-у и на улици, и на трговима, и у Скупштини. Нас нико не може уцjењивати, за разлику од неких других коjи имаjу jедан jавни, а други таjни живот –  додаjе се у саопштењу.

Како су истакли из ДФ, Бечић у  саопштењима –искључиво напада– Мандића.

– Алекса Бечић у саопштењима коjа, судећи по стилу, пише Веселин Вељовић или jедан њихов кандидат за важну функциjу, напада искључиво Андриjу Мандића и наставља матрицу ДПС-а, да више пута поновљена лаж покуша постати истина – наводи се у саопштењу.

Зашто се Демократе, питаjу из ДФ,  толико боjите Андриjе Мандића када jе он био на последњем мjесту на посланичкоj листи, нема га у Скупштини, ни у Влади?

–Одговор jе jасан, Андриjу воле и вjеруjу му гласачи, без обзира да ли се налази на листи или не, он jе доследан и никада ниjе издао. О његовом угледу наjбоље свjедочи велики броj људи са коjима предсjедник НСД разговара ових дана на терену – поручуjу у саопштењу.

Из ДФ питаjу, како би реаговао предсjедjедник Скупштине уколико би црква одлучила да се његово име налази посљедње на посланичкоj листи.

– На другоj страни, хипотетичко питање шта мислите шта би Бечић представљао да се, коjим случаjем, у договору са Црквом, повукао на последње мjесто на посланичкоj листи? Одговор унаприjед познат, био би у политичком смислу нико, и био би свима небитан. А овако са фотељом, савjетницима, кабинетом, обезбjеђењем, државним вилама за љетовање, зимовање, одмор и за рад, државним авионом коjи jе 24 часа на располагању, он мисли да jе неко– додаjе се у саопштењу.

Поручуjу да би нови избори за Демократе значиле растанак са броjним погодностима и привилегиjама.

– Зато сада насилно покушава да влада без подршке већине, jер нови избори, послиjе свих превара, не само за Кривокапића, него и за Демократе би значили растанак са погодностима и привилегиjама коjе су лакомо зграбили, а то jе њима ипак наjважниjе – закључуjе се у саопштењу ДФ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 15:36