Лого ДФ-а
23/06/2021 u 19:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Демократе причају о Његошу, а признали Косово

Демократе у ту сврху користе чак и Нјегоша. Истина је следећа: ДФ је за српско Косово и Метохију, у саставу Србије, а Демократе признају лажну терористичку државу Косово, закључује се у саопштењу

Демократски фронт оптужио је Демократе да су, како кажу, украли њихов предлог да дан Нјегошевог рођења буде државни празник.

-Демократе су толико политичке хаварисане, да стрмоглави пад рејтинга хоће привремено да зауставе крађом ДФ-овог предлога да дан Нјегошевог рођења буде државни празник- поручују из ДФ-а.

Подсјећају да је ДФ тај предлог подносио још 2018. и 2019. године, али га је, како кажу, одбијао садашњи партнер Демократа, Бошњачка странка.

-Са БС су Демократе изгласале антисрпску резолуцију о Сребреници, а чији функционери сматрају да је Нјегош геноцидни пјесник. Наравно, ми се не љутимо на Демократе због тога што краду наше идеје, али је проблематично када се Нјегош користи за дневно - политичке и ускостраначке потребе, и због очајног рејтинга, како то раде Бечић и друштво. Они се, прије свега, лажно залажу за ову идеју, јер су само у протеклих неколико дана и мјесеци више пута пљунули на Нјегошеву и традиционалну Црну Гору- поручују из ДФ-а.

Кажу и да Демократе признају лажну државу Косово.

-На Косову је побијено и протјерано на хиљаде Срба, уништавано наше културно и историјско благо, а исто тако ваља подсјетити да је Црна Гора Нјегошевог доба настала на Косовском завјету, на том вјечном позиву да се вратимо тамо гдје је наш почетак и крај. Што рече Иво Андрић, загледан у Нјегошеву Црну Гору: ,,све што се у тим брдима рађало, долазило је на свет са рефлексом косовске крви у погледу". Зато је јасно да просто не иду заједно Нјегошев косовски завјет и Бечићеве честитке албанским екстремистима у Приштини- стоји у саопштењу ДФ-а.

Кажу и да се политика не може водити тако што ће се варати и лагати народ.

-Демократе у ту сврху користе чак и Нјегоша. Истина је следећа: ДФ је за српско Косово и Метохију, у саставу Србије, а Демократе признају лажну терористичку државу Косово- закључује се у саопштењу ДФ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 17:23