Јокић  / -Фото: Фејсбук
10/08/2021 u 10:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ градоначелнику Котора: Јокићу, залутао си на ДПС стазе

Ми вас чекамо ако се покајете да наставимо заједно да радимо у интересу Kотора, поручују из овог политичког савеза

Пошто сједница Скупштине општине Котор није одржана, јер се нису појавили представници ДФ-а, из овог политичког савеза поручили су градоначелнику Котора Владимиру Јокићу да је лицемјерно да оптужује одборнике ДФ-а за кризу локалне власти. 

Криза локалне власти у Котору због Луке, рад сједнице опструира ДФ

Јокић је, подсјетимо, казао да су Демократе морале да преузму одговорност на сједници не би ли били фактор стабилности.

- Лако вас, господине Јокићу, демантују провјерљиве чињенице – искључиви кривци за могућност да Влада распусти Скупштину због незасиједања дуже од три мјесеца сте ви и Маја Мршуља која по Вашем налогу није сазивала Скупштину општине од 2.априла кад је завршена 6. сједница до 21 .јула за кад је заказана 7.сједница – што је пуних 3 мјесеца и 20 дана. Лицемјерно је господине Јокићу да сад оптужујете одборнике ДФ да блокирају доношење одлука важних за Kоторане кад су баш ти одборници ДФ-а у јуну тражили од Маје Мршуље да одмах закаже Скупштину општине са управо тим тачкама, а она одбила по договору са Вама. Лицемјерно је да оптужујете одборнике ДФ због блокаде рада Скупштине општине у августу, а прећуткујете да Вам је коалиција ЗБK на иницијативу ДФ послала 17.маја писани захтјев за одржавања хитног коалиционог састанка ради рјешавања проблема и договора о одржавању СО средином јуна – на који сте одговорили крајем јуна заказујући коалициони састанак за 7.јул- дакле после пуних 50 дана- тврде у ДФ-у.

Они траже да Јокић објасни грађанима зашто сте гласали без питања Скупштине за Извјештај о раду ДПС-овог менаџемента Луке Kотор.

- Објасните зашто сте тим својим гласом „покрили“ умјесто да заједно разоткривамо гђе је ДПС потрошио 3 милиона еура које је наш менаџент оставио на рачуну Луке Kотор. Објасните зашто је члан Одбора директора Луке Kотор из Демократа, Мано Реброња гласао против смјене ДПС-овог извршног директора Луке који је трошио те милионе. Kоторски ДФ је увијек спреман да ради у интересу грађана, али нећемо нашим присуством на сједници давати подршку Вама за одлуке којима сте подржали ДПС јер ту нема интереса грађана већ само Вашег и ДПС-овог политичког дила- додају они-  

Како тврде, у Котору је на дјелу класична политичка корупција, а неке информације говоре да и тајна полиција одрађује свој дио посла у овом случају. 

- Синиши Kовачевићу ћемо у складу са његовом политичком тежином одговорити само једном реченицом - Ако сте већ пристали да се по налогу Јокића присјећате догађаја прије двије године у којима нисте учествовали, присјетите се и избора 2016.године на којима сте учествовали, па листа чији сте били носилац није прошла цензус. Нашим коалиционим партнерима поручујемо: Kоторски ДФ је на истом мјесту на којем је  био и 30. августа прошле године – а то је позиција одбране интереса свих грађана Kотора и борба против личних интереса и безакоња.  Демократе и њихови послушници из партија без гласача су сада на потезу да објасне зашто су залутали на ДПС стазе, а ми им поручујемо – ми вас чекамо ако се покајете да наставимо заједно да радимо у интересу Kотора, али морате знати прије него се вратите на прави пут - ДФ вам никада неће помагати да помажете- поручују у саопштењу. 

Подсјетимо, по други пут, 7. сједница Скупштине општине Котор није јуче одржана због недостатка кворума, јер се на засједање нијесу појавили одборници Слободан Лазовић из ПзП-а и Жељко Кнежевић из НСД-а – партија које су дио коалиције "За будућност Котора" (ЗБК), а која са Демократама и УРА, чини локалну власт.

У сали је било 15 од 17 одборника владајуће већине потребних за одржавање сједнице. Према незваничним информацијама "Дана", рад СО опструира Демократски фронт (ДФ) и то због Луке Котор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 13:35