Kordić očekuje da Demokrate neće dalje davati alibi Vladi, (
21/08/2021 u 17:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Кључ рјешавања кризе у рукама Демократа

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић саопштио је да би прво требали да разговарају са Демократама

Кључ рјешавања политичке кризе у рукама је Демократа, поручују из Демократског фронта. У СНП-у кажу да уколико сви не сједну за сто и договоре се, 30. август власт није ни заслужила. Аналитичар Срђан Перић сматра да искрене жеље за договором нема, већ је мотив расподјела моћи и привилегија, јавља РЦГ пренос портал РТЦГ.

Парламентарој већини је потребна нова шанса и реконстрисана Влада, оцјена је лидера Уједињене Црне Горе, Горана Даниловића, који је казао да је спреман да закаже нови састанак 30. августа, како би се ријешила криза, уколико то не учине већи политички субјекти.

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић саопштио је да би прво требали да разговарају са Демократама.

Посланица Симонида Кордић појашњава да Влада настоји да што је дуже могуће задржи ову позицију, упркос недостатаку легитимитета, како би са позиција власти и државног буџета формирала нову политичку партију.

-Надам се да је то њазад јасно и колегама из Демократа и да ће то омогућити договор и споразум око рјешавање ове политичке ситуације. Из кризе се може изаћи, за тај политички консензус недостаје политичка воља Демократа и ја се надам да су са овим посљедњих догађајима увидјели да пружање алибија оваквој Влади у оваквој ситацији није добро политичко рјешење"-казала је Кордић.

Шта мисле о овом у Демократској ЦГ нијесмо успјели да сазнамо и поред броних позива представницима ове партије.

Лидер СНП Владимир Јоковић сматра да је кључно да се не изневјери изборна воља грађана, јер, како је казао, ако нијесу спремни да се састану и договоре како и шта даље, онда 30. август нијесу ни заслужили.

Аналитичар Срђан Перић оцјењује да сада и код позиције и код опозиције доминира мотив ко ће се боље позиционирати за наредне парламентаре изборе, а не како наћи нека рјешање која би била добра за грађане и за систем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 04:23