/ - фото. ДФ, Фејсбук
17/01/2022 u 13:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Не оставити могућност ДПС-у да утиче на политичка кретања

Криза у функционисању постојеће Владе настала је управо као посљедица непоштовања демократске воље грађана и игнорисања већине у Парламенту, наводе у саопштењу

Питање избора нове владе је демократско питање, сматрају у ДФ-у.

-Зато је свака одлука у вези са тим, ствар поштовања воље народа и уважавања оне већине грађана која је била за смјену ДПС-а и промјену претходне власти. Криза у функционисању постојеће Владе настала је управо као посљедица непоштовања демократске воље грађана и игнорисања већине у Парламенту-наводе у саопштењу.

Додају: "Ту кризу је једино могуће ријешити уважавањем те воље у договору са свима из парламентарне већине, без нових експеримената иза леђа јавности и свакако водећи рачуна да се ДПС-у не остави ни најмања могућност да утиче на друштвено-политичка кретања у Црној Гори, било из Владе, било у улози мањинског подржаваоца исте.".

-Нама треба боља влада, она која ће имати подршку већине и бити формирана на начелима модерне демократије, која ће гарантовати равноправност и уважавање свих разлика и политичких посебности унутар побједничке већине. Таква Влада, отворена и за мањинске народе, имала би пуни легитимтет који постојећа већ одавно немач-наводе у саопштењу.

Додају:"Поступак самог изгласавања неповјерења садашњој Влади у Парламенту претпоставља претходно постигнут искрени и садржајни договор свих представника парламентарне већине о принципима, приоритетима и саставу будуће Владе, чему смо ми у потпуности отворени. Спремни смо за директну размјену мишљења са иницијаторима изгласавања, како би се непосредно упознали са конкретном идејом и са наше стране изнијели своје мишљење и предлоге".

-Наш приоритет није рушење ове Владе, већ избор нове, која це бити ослобођена свих слабости садашње, због чега смо ми нескривено и јавно износили приговоре на њен рад, састав и легитимитет. Ово је прилика да се отклоне све мањкавости из рада Кривокапићеве владе, али исто тако да се, без журбе и одлагања, свестрано предуприједе све опасности од нових искушења и слабости којих би будућа Влада требала бити лишена.  У том смислу, са великом одговорношћу према својим бирачима и демократском искораку Црне Горе, ми понављамо спремност да о свему разговарамо, афирмишући важност дијалога за сваку квалитетну одлуку и рјешења унутар наше већине. Коалиција "За будућност Црне Горе" је показала важност међусобног уважавања политичких партнера, што као резултат заједничких напора доноси остварење битних промјена у Црној Гори, уколико се поштују различитости- поручују из ДФ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ДПС ДФ
19. april 2024 10:40