/ - фото. ДФ, Фејсбук
29/09/2021 u 10:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Они коjи су хтjели да уклоне Светог Саву немаjу више шта да траже у Управи

Очекивали смо да они коjи су осмислили ову срамну акциjу и они коjи су покушали да jе спроведу, упуте извињење, а не да истраjаваjу на нечему што дубоко вриjеђа наjвећи проценат грађана Црне Горе, наводе из Фронта

Демократски фронт наjоштриjе осуђуjе покушаj Управе за инспекциjске послове да из которске гимназиjе уклони Светог Саву, jедну од наjвећих личности нашег народа, Црне Горе и свих ових простора. То jе свакако акциjа чији је циљ наставак удара на СПЦ и српски народ. Уклањати из школа онога коjи jе донио писменост могу само неписмени и злонамjерни, а такви више немаjу шта да траже у овоj Управи, jер шире националну и вjерску нетрпељивост, што jе и кривично дjело, наводе из Демократског фронта.

- Очекивали смо да они коjи су осмислили ову срамну акциjу и они коjи су покушали да jе спроведу, упуте извињење, а не да истраjаваjу на нечему што дубоко вриjеђа наjвећи проценат грађана Црне Горе. Ми сигурно нећемо толерисати ово ширење мржње према српском народу и СПЦ и тражимо од надлежних да позову на одговорност оне коjи стоjе иза овога чина - наводи ДФ у саопштењу.

По њима нема сумње да су налогодавци циљано намjеравали ово урадити у Котору, коjи jе некада био упориште немањићке државе на овим просторима.

- Без сумње, након Светог Саве на ред би дошло и брисање и уклањање Петровића из свиjести овога народа, као што jе то и била идеjа оних коjи су поражени 30. августа.

Скоро ниjедна личност кроз историjу нема утемељење у ЦГ као Свети Сава, многа угледна братства у нашоj земљи га славе као крсну славу, његови корjени су овдjе, на Превлаци jе успоставио сjедиште Зетске епископиjе... Читава Црна Гора jе у знаку Светог Саве, од Боке которске до Дурмитора, и треба да буде jош и више у знаку онога коjи jе био не само светац, него водиља и темељ народа у свим временима - наводи Фронт у саопштењу.

Истичу да би ДФ исто реаговао и да jе у питању исламска или римокатоличка вриjедност и светиња, и зато сматрају да треба стати на пут онима коjи оваквим акциjама подгриjаваjу атмосферу у ЦГ, а за рачун бившег режима. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:20