Лидери ДФ-а / - Дан
27/07/2021 u 11:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Преварант је преварант, ма коју пјесму пјевао

Од свог оснивања, Демократски фронт је, наводе, као једно од својих кључних програмских начела и стубова политичке платформе увијек истицао борбу против корупције и борбу за праведно друштво

ДФ: Борба против корупције је преломна борба за Црну ГорУ

- Корупција као основни системски проблем забрињава и грађане и стране инвеститоре. Извјештај америчког Стејт Дипартмента у дијелу који се тиче Црне Горе наводи да је корупција и слаба контрола конфликта интереса и даље значајан проблем у земљи и да одсуство развијених правних институција подстиче корупцију, да је судство и даље преспоро и да су судске одлуке недосљедне и лоше образложене - саопштено је из Демократског фронта.

ДФ наглашава да је ово је већ други пут да у јако кратком временском року (након уредбе предсједника Бајдена у којој је наведено да корупција у земљама Западног Балкана, укључујући и Црну Гору, угрожава демократско управљање) америчка администрација намеће борбу против корупције као кључни проблем нашег региона.

Од свог оснивања, Демократски фронт је, наводе, као једно од својих кључних програмских начела и стубова политичке платформе увијек истицао борбу против корупције и борбу за праведно друштво.

- Као што смо и сазнали из последњег интервјуа бившег америчког амбасадора Вилијама Монтгомерија, док су ДПС и Мило Ђукановић пребацивали своје спољнополитичке орјентације из једног дијела свијета у други, преговарајући о спољнополитичким циљевима само у мјери како би се заштитили од било какве потенцијалне пријетње њиховој диктатури, а истовремено гомилајући огромно лично богатство, ми смо били досљедни нашим увјерењима. На нашу жалост, врло често, западне дипломате су сматрале да је наше противљење корумпираном Ђукановићевом режиму напад на њихове вриједности и било им је лакше да раде са једним човјеком који ће испунити све што му се каже, него да троше вријеме и ресурсе и да се укључе у нашу борбу за праведно друштво и истинске вриједности. За све то вријеме, једино је Демократски фронт држао искру слободе и борбе за демократско друштво и са нашим храбрим грађанима рекао 30. августа ДОСТА и послао тај недемократски и клептократски режим једном за свагда у политичку прошлост - наводи ДФ.

Како су истакли, борба против корупције и борба за праведно друштво је преломна борба за Црну Гору.

- Сви који желе да нам помогну у томе су добродошли. Ако ту борбу будемо водили досљедно, принципијелно и објективно “a crook will be a crook, no mater whose song he is singigng (преварант ће бити преварант коју год пјесму буде пјевао)”. И сваки такав преварант треба да се соучи са јавном осудом, и што је најважније кривичним гоњењем за почињена дјела.  Поносни смо што можемо казати да је овакав принципијелни приступ нешто за шта се ми у Демократском фронту годинама залажемо - истиче се у саопштењу ДФ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:51