Демократски фронт, лого / - фото. ДФ, Фејсбук
28/06/2021 u 20:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Протести ако одмах не ослободе Jовановића

Из ДФ-а истичу да и оваj догађаj говори да су били у праву када су се 2008. године противили признању Косова

Демократски фронт затражио jе од Владе Црне Горе да од партнера са Косова захтиjева хитно пуштање на слободу Риста Jовановића. Истичу да jе он отет од "албанских насилника", те да jе данас на Газиместану штитио монахињу коjа jе била изложена њиховом малтретирању. Поручуjу да ће организовати протесте, уколико Jовановић не буде одмах пуштен.

– Уколико Влада ЦГ прећути оваj скандал, и уколико Jовановић не буде одмах пуштен, ДФ ће организовати протесте испред просториjа тзв. државе Косово у Подгорици–  наводи се у саопштењу. 

Из ДФ-а истичу да и оваj догађаj говори да су били у праву када су се  2008. године противили признању Косова. 

– Тада jе власт ДПС забила нож у леђа Србиjи и српском народу и охрабрила албанске екстремисте да наставе са терором над нашим народом. Исто тако се данас понашаjу и Кривокапић и Бечић, коjи користе сваку прилику за сарадњу и честитке особама коjе предводе таj прогон Срба на КиМ – пише у саопштењу тог политичког савеза. 

Подсјећамо, према сазнањима медија полициjа на Газиместану привела jе младића из Подгорице зато што jе указао да немаjу потребе да претресаjу монахињу, преноси РТС.

Премиjер Здравко Кривокапић тражио jе од приштинских власти да саопште да ли су и зашто ухапсили држављанина Црне Горе, додаjући да, уколико ниjе починилац кривичног дjела одмах буде пуштен на слободу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:53