Poslanici DF-a / - PORTAL DAN
23/09/2022 u 20:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DF: Razumijemo Danijela Živkovića jer mora da bude prva politička žrtva Đukanovića

- A gospodinu Živkoviću dobronamjerno savjetujemo da što prije napusti Titanik na kojem se nalazi i potraži gumenjak za spasavanje, jer kad jedne gluve noći policija počne kucati na vrata da vodi na saslušanje kod tužioca, mogu ga zamijeniti s nekom krupnom ribom, navode oni

Demokratski front pokazuje puno razumijevanje za muke mlađanog Danijela Živkovića jer mora da bude prva politička žrtva Mila Đukanovića, koji je prije dva dana pokušao da izvede državni udar,  jer je odbio da Miodragu Lekiću dodijeli mandat za formiranje Vlade, poručuju iz ovog političkog saveza.

- Braneći pučistu Đukanovića, poslanik Živković je još jednom demonstrirao crnogorskoj javnosti da u liku predsjednika DPS-a vidi faraona čija volja bi trebalo da bude iznad Ustava i zakona ove države. Pošto je za nas Milo Đukanović običan kriminalac na funkciji predsjednika države, imamo obavezu da zaštitimo Crnu Goru i njene institucije svim raspoloživim demokratskim sredstvima. A potpis 41- og poslanika koji traže razrešenje Mila Đukanovića, u ovom trenutku predstavlja jedini ustavni mehanizam koji će stati na kraj njegovoj samovolji i obezbijediti nesmetano funkcionisanje institucija do izbora sudija Ustavnog suda, navode iz Demokratskog fronta.

Živković: Sudski postupak protiv lidera DF nije završen, a oni najavljuju novi državni udar

Oni dodaju da predsjednik DPS- a nikad više ne može biti iznad države, i dobronamjerno ga upozoravaju da se vrati u ustavne okvire i izvrši svoje protokolarne obaveze u imenovanju Miodraga Lekića za mandatara.

- Gospodina Živkovića zbog godina koje ima nećemo podsjećati na dogadjaje iz pokradenih predsjedničkih izbora 1997. godine, ali njegovog šefa Đukanovića podsjećamo, mada sigurno nije to zaboravio, kako je Momira Bulatovića uz nasilje policije i razvaljenih vrata  izbacio iz zgrade Predsjedništva. Za razliku od Đukanovićevih metoda, mi ćemo njega,  striktno poštujući Ustav, vrlo brzo razriješiti sa funkcije predsjednika države, i uručiti mu rešenje da napusti zgradu Predsjedništva, dodaju iz DF-a.

Kako ističu, vrijeme je da u Crnoj Gori najzad treba da zaživi vladavina prava, i da svi oni, a prvenstveno Đukanović, koji zloupotrebljavaju službeni položaj moraju odgovarati pred nezavisnim pravosudnim organima.

- A gospodinu Živkoviću dobronamjerno savjetujemo da što prije napusti Titanik na kojem se nalazi i potraži gumenjak za spasavanje, jer kad jedne gluve noći policija počne kucati na vrata da vodi na saslušanje kod tužioca, mogu ga zamijeniti s nekom krupnom ribom. A dok on objasni da je samo sitna riba u ovom moru plavom- završiće u političkoj marinadi, zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2022 07:35