/ - SRDJA BOLJEVIC
05/05/2022 u 12:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Нека Нововић изда налог да се Саша Чађеновић и Катнић ухапсе

Миливоје Kатнић својим циркуским објашњењима јасно показује да није марио за сарадњу са Еурополом, и селективно је приступао документима које је добијао од наших европских партнера, наводе у саопштењу

Из Демократског фронта данас су саопштили да су се стекли услови да некадашњи Главни специјални тужилац Миливоје Катнић и његов замјеник Саша Чађеновић буду ухапшени и процесуирани.

Они наводе да је вријеме за хапшење Катнића и Чађеновића након јучерашњег Катнићевог појашњења о његовој и улози специјалног државног тужилаштва у прикривању доказа, и заустављању истраге о везама високих полицијских службеника са вођама Kавачког клана.

-Осим јавног признања Миливоја Kатнића, имамо и визуелни доказ – фотографију насмијаног Саше Чађеновића коју је Петар Лазовић послао Радоју Звицеру. Ова фотографија, која је очигледно настала у згради тужилаштва, довољно говори о томе да Саша Чађеновић зна да је фотографисан од стране Петра Лазовића. Али што је још више инкриминишуће за Чађеновића, јесте да фотографија прослијеђена Радоју Звицеру, представља јасну поруку да Kавачки клан има заштиту специјалног тужилаштва. Такође, чињеница да је ГСТ Владимир Нововић инсистирао на поновном формирању предмета јасно указује на свјесну опструкцију Миливоја Kатнића и Саше Чађеновића који су крајем јануара 2021. године закључили да не постоје елементи за кривично гоњење Петра Лазовића и Љуба Миловића. Признавши синоћ да он лично стоји иза ове одлуке, Миливоје Kатнић безуспјешно покушава спасити Сашу Чађеновића, и релативизовати документа која је објавио Еуропол. Зато ДФ очекује од ГСТ – а Владимира Нововића, да колико данас изда налог за привођење и одређивање тужилачког притвора Миливоју Kатнићу и Саши Чађеновићу, јер између њихових и злоупотреба Весне Меденице не постоји разлика. За неког ко се хвалио учешћем на међунардним тужилачко полицијским семинарима, сарадњом са свим полицијама свијета, ипак морамо примијетити да Миливоје Kатнић својим циркуским објашњењима о улогама Лазовића и Миловића, јасно показује да није марио за сарадњу са Еурополом, и да је селективно приступао документима које је добијао од наших европских партнера. Због свега наведеног, ДФ очекује у наредним сатима привођење и процесуирање Миливоја Kатнића и Саше Чађеновића, иначе ћемо сваки покушај релативизације овог случаја сматрати као пројектован и тенденционзан, и на шта ћемо имати конкретан и снажан одговор. Вријеме је за правду- поручили су из овог политичког савеза. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 14:05