/ IVAN PETROVIC - IPE
28/02/2022 u 12:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ тврди: Украјинска амбасада зове добровољце да иду у рат

Скандалозан и недозвољен чин, ово је наследђе катастрофалне дипломатије ДПС-а, тврде у овом политичком савезу

Демократски фронт (ДФ) тврди да амбасаде Украјине у Црној Гори организују и формирају добровољачки одреди и легије које би учествовале у актуелним сукобима.

Како су казали, то је недозвољен и законом кажњив чин.

- Црна Гора, очигледно, постаје полигон за регрутовање плаћеника, а све се дешава пред очима званичне Црне Горе. Невјероватно звучи чињеница да се још нико из безбједносних структура и полиције не оглашава на овај скандалозни, недипломатски и незаконити чин којим се директно позива на изазивање хаоса у Црној Гори. Ово је и један од доказа да су службе у Црној Гори у расулу и да су их управо растурили и избушили они који се представљају као партнери Црне Горе. Захтијевамо да надлежни органи хитно реагују у вези овог скандала и безбједносне пријетње. У супротном, могло би се помислити да је свима у Црној Гори, свакој амбасади и центру моћи, кад год негдје избије рат, дозвољено да позива на побуну и формирање разних добровољачких јединица. То је наслеђе катастрофалне дипломатије ДПС-а, чије су понашање наслиједили и представници Владе Здравка Кривокапића- тврде у ДФ-у. 

Подсјетили су на 2014. године када су се појавиле информације да људи из Црне Горе желе да иду да се боре као добровољци на страни Доњецка и Лугањска.

- Тад се све дигло на ноге, а сада сви ћуте када се позива на мобилизацију и формирање неких легија странаца. Народ Црне Горе је пролио много крви бранећи ову земљу и читаву отаџбину својих предака, а ови позиви из амбасаде Украјине су очигледан покушај дестабилизације и позив нашој дјеци да страдају за нечије туђе интересе- закључују у саопштењу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 19:09