Демократски фронт Будва / - ДФ Будва
05/04/2022 u 08:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Умјесто бриге о народу, ДПС прекраја изборну вољу са сателитима

Из ДФ- а су саопштили да "лажне патриоте у лику ДПС-а и њихових сателита СД-а и СДП-а ових дана, наводно ради акциза на гориво и неке животне намирнице, нападају Андрију Мандића, Страхињу Булајића и Демократски фронт због незаказивања скупштинске сједнице"

Из Демократског фронта су саопштили да "лажне патриоте у лику ДПС-а и њихових сателита СД-а и СДП-а ових дана, наводно ради акциза на гориво и неке животне намирнице, нападају Андрију Мандића, Страхињу Булајића и Демократски фронт због незаказивања скупштинске сједнице".

- Као и увијек, тако и сада, обмана грађана - то је политика ДПС-а и сателита. Циљ је, наравно, други.  Умјесто бриге о народу, ради се о покушају прекрајања изборне воље грађана и доласка ДПС-а на мјесто одлучивања, наставка тридесетогодишње пљачке, преваре, непотизма и урушавања стандарда грађана. У тренутним околностима свјетске кризе и скока цијена, није рјешење да се смање акцизе на нафтне деривате од 40 посто, пошто би то довело само до једнократног смањења цијена за максималних 30 центи, јер би потом свако повећање цијена нафтних деривата на берзи условило наставак поскупљења. Решење је наравно у замрзавању максималних цијена нафтних деривата, а за то је потребна одлука Владе- навели су из ДФ-а, поред осталог.

- Складишни капацитети за нафтне деривате који су остали у државном власништву су остављени да пропадају.  Врхунац злоупотреба је била и одлука Владе ДПС-а и сателита да бивше војно складиште у Бијелом Пољу капацитета 21.000 м3 предају на коришћење Општини Бијело Поље за 1 евро на 99 година, и то све за вријеме владавине општином њиховог шерифа Тарзана Милошевића- кажу из ДФ-а.

Поручују да "небрига о државној имовини и грађанима уз овај примјер су и остали складишни капацитети који су остали у власништву државе".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 05:15