df / - SR
16/09/2021 u 13:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: УРА да помогне да сви изађу из тешке политичке кризе у којој се налази ЦГ

Позивају на одговорност и допринос да се испуне обећања дата грађанима

Демократски фронт је очекивао да ће грађански покрет УРА снажно поздравити договор, постигнут између ДФ-а и Демократске Црне Горе, којим се превазилази дубока друштвенополитичка криза, саопштили су из овог политичког савеза.

Притом, како додају, вјерују да је управо то била идеја, коју су предложили и заговарали партнери из парламентарне већине.

 - Подсјећамо јавност да је на посљедњем састанку представника парламентарне већине постигнут једногласан закључак да ће сви подржати договор између ДФ-а и Демократа. Представник покрета УРА на том састанку посебно је апострофирао неопходност договора ДФ-а и Демократа, и да споразум тројице носилаца Листе од 9. септембра не буде угрожен тим договором - додају они.

Демократски фронт и Демократе су постигли договор о разрешењу политичке кризе, упркос ранијим неспоразумима и поремећеним односима, те очекујu да сви конституенти парламентарне већине, укључујући и УРУ, дају свој допринос превазилажењу кризе.

 - Подсјећамо да је ДФ остао у потпуности досљедан у свом односу према бившем режиму и заробљеним криминално курумпираним правосудним институцијама. Ми смо управо гарант да се кључна обећања, која смо дали грађанима 30. августа, у потпуности испуне - наглашавају они.

Стога позивају колеге из УРЕ да покажу неопходну одговорност и помогну да "сви заједно изађемо из тешке политичке кризе, у којој се данас налази Црна Гора."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:38