/ ANDRIJA MANDIC - LAZAR RUZIC
07/02/2023 u 17:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DIK potvrdio kandidaturu Mandića

Kandidatura Andije Mandića potvrđena je jednoglasno

Na sjednici Državne izborne komisije (DIK), na kojoj se ponovo raspravljalo o predsjedničkoj kandidaturi jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) i predsjednika Nove srpske demokratije (NSD) Andrije Mandića, ustanovljeno je da je provjerom utvrđeno da ima dovoljno validnih potpisa da bi kandidatura bila validna. To je na sjednici kazao predsjednik DIK-a Nikola Mugoša. Kandidatura Andije Mandića potvrđena je jednoglasno.

Na početku sjednice, nakon utvrđivanja dnevnog reda, Mugoša je pročitao dopis RIK-a.

-Da neko ne shvati pogrešno, potpuno je drugačiji bio zahtjev administrativni, nepotpunjenosti određenih potpisa od onoga što je zahtjev za dvojno državljanstvo. Ne želim da neko mislim da neko iz DIK-a ima nepovjerenje prema određenim kandidatima, a ne jednak pristup prema svima- kazao je član DIK-a Milisav Ćorić. 

Podsjećamo, DIK nasjednici u petak nije potvrdio Mandićevu kandidaturu zbog nepotpune dokumentacije. Tada je traženo da se Mandićeva kandidatura vrati na doradu.

DIK-u je juče stigao dopis iz Republičke izborne komisije Srbije (RIK) u kome se navodi da će se provjeriti navodi o državljanstvu Mandića, ali i najavljenog kandidata Milojka Spajića. DIK se u petak obratio Republičkoj izbornoj komisiji u Srbiji sa zahtjevom da im dostave informaciju da li Andrija Mandić (DF) i predsjednički kandidat Milojko Spajić (Evropa sad) imaju biračko pravo i prebivalište u Srbiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:05