/ - Државна изборна комисија
25/01/2022 u 15:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДИК усвојила Информацију о потреби отварања сједница Комисије за јавност

Предсједник Комисије Никола Мугоша најавио је да ће Комисија отворити званичан Twitter налог у циљу комуникације са јавношћу

Државна изборна комисија усвојила је на данашњој сједници Информацију о потреби унапређења транспарентности свог рада.

-Иако је Комисија успоставила праксу издавања саопштења за медије и објављивања свих релевантних докумената на својој wеб страници, Комисија је става да постоји простор за унапређење транспаретности рада-наводи се у Информацији. 

Како се наводи, потреба за јавношћу рада Комисије нотирана је у извјештајима релеватних међународних организација, као и у јавним наступима представника невладиних организација које прате изборни процес и рад органа за спровођење избора. Комисија је оцијенила да у условима лимитираних просторних капацитета није у могућности да обезбиједи физичко присуство представника медија у сали у којој се одржавају сједнице, те да је оптимално рјешење директан пренос сједница на wеб страници (www.дик.цо.ме) и Yоутубе каналу Државне изборне комисије. 

Средства за те потребе обезбиједиће Мисија ОЕБС-а у Црној Гори у оквиру стручне и техничке подршке. Државна изборна комисија изразила је захвалност Мисији ОЕБС-а на континуираној подршци коју та организација пружа Комисији. 

Комисија је упутила захтјеве надлежном државном органу за адаптацијом простора како би монтирање предметне опреме за пренос сједница могло бити реализовано напосредно по примљеној донацији. 

У коначном, Комисија је закључила да ће измијенити Пословник о раду у дијелу „ИВ Јавност рада“ како би директан пренос сједница Комисије започео чим се за то стекну технички услови. 

Предсједник Комисије Никола Мугоша најавио је да ће Комисија отворити званичан Twitter налог у циљу комуникације са јавношћу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:13