Birački odbor u zgradi SO Šavnik / - NEVENA BULAJIć
22/12/2022 u 11:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DIK zatražila ponovno održavanje izbora na dva mjesta u Šavniku

DIK je razmatrala prigovore kandidata izborne liste DPS-SD "Prava stvar" Srećka Kotlice koji se odnose na propust Opštinske izborne komisije Šavnik

Državna izborna komisija je nakon razmatranja prigovora, naložila OIK-u da se ponove izbori na biračkim mjestima u zgradi Opštine Šavnik i u selu Kruševice.

DIK je razmatrala prigovore kandidata izborne liste DPS-SD "Prava stvar" Srećka Kotlice koji se odnose na propust Opštinske izborne komisije Šavnik.

"DIK je sa 9 glasova 'za' i jednim 'uzdržanim' usvojila prigovore i naložila Opštinskoj izbornoj komisiji Šavnik da donese odluku o ponavljanju izbora na biračkim mjestima 1-Sala SO Šavnik i 14-Kafana Kruševice. DIK je konstatovala da je Opštinska izborna komisija Šavnik saglasno članu 102 Zakona o izboru odbornika i poslanika dužna raspisati ponovne izbore u slučaju kada su izbori poništeni na pojedinom biračkom mjestu. Takođe, saglasno zakonu propisano je da se ponovni izbori sprovode najkasnije u roku od 7 dana od dana ponišenja izbora", navodi se u izvještaju DIK-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:06